hamburger-icon

Kliker.info

Eho sjedeljke kod Tadića : Tihićev posjet Beogradu razbjesnio Silajdžića

Eho sjedeljke kod Tadića : Tihićev posjet Beogradu razbjesnio Silajdžića

07 Novembra
07:37 2008

Odlazak lidera SDA i zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH Sulejmana Tihića u Beograd, gdje je razgovarao s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, izazvao je negativne reakcije u krugovima bliskim Harisu Silajdžiću.Kako doznaje Večernjak, Silajdžić je posredstvom svojih ljudi u Ministarstvu vanjskih poslova i bh veleposlanstvu u Beogradu osigurao da se najvišim institucijama BiH dostavi 
informacija u kojoj se navodi da Tihić u ovom slučaju nije poštivao procedure, te da je bh veleposlanstvo u Beogradu potpuno zaobiđeno u provedbi posjeta.
Odbacili tvrdnje
Iz SDA potpuno odbacuju takve tvrdnje i kao dokaz navode službeni dopis koji je 3. studenoga upućen Ministarstvu vanjskih poslova BiH, a u kojem se najavljuje Tihićev odlazak u Beograd, te zahtijeva da Veleposlanstvo BiH u Beogradu kontaktira srbijanske vlasti i zatraži osiguranje neposredne zaštitu Tihiću tijekom boravka na teritoriju Republike Srbije.Glavni “problem” je, čini se, u tome što Tihićevu susretu s predsjednikom Tadićem nije prisustvovala otpravnica poslova u bh veleposlanstvu u Beogradu Amira Arifović-Harms, inače osoba od povjerenja Harisa Silajdžića i njegova ministra Svena Alkalaja. Time što je “zaobišao” otpravnicu poslova tijekom posjeta Beogradu i razgovora s Tadićem, Tihić je i Silajdžića i Alkalaja ostavio bez informacija “iz prve ruke”. Da je to tako potvrđeno nam je i iz izvora bliskih samom Tihiću.
Kontakt mobitelom
Njega je, kako doznajemo, otpravnica Arifović pokušavala kontaktirati putem mobilnog telefona. No, kako je Tihić prebacio pozive na svoj ured, kritike zbog toga što joj se nije javio i što nije posjetio veleposlanstvo morali su saslušati njegovi suradnici u uredu. Budući da telefonski pozivi nisu dali rezultata, otpravnica Arifović i njezini šefovi u Sarajevu odlučili su cijeli slučaj izdići na višu, službenu razinu, i Tihićev odlazak u Beograd problematizirati.Da se iza svega krije Silajdžićeva ljutnja što Tihić i u odnosu sa susjedima preuzima ulogu bošnjačkog lidera pokazuje podatak da mu ranije nije smetalo što Tihić, ali ni drugi dužnosnici iz BiH, ne koriste “usluge” diplomatskih predstavništava za vrijeme boravka u inozemstvu.(Kliker.info-VL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku