hamburger-icon

Kliker.info

Džaferović odao posljednju počast bivšem predsjedniku Francuske: Chirac je bio veliki prijatelj Bosne i Hercegovine

Džaferović odao posljednju počast bivšem predsjedniku Francuske: Chirac je bio veliki prijatelj Bosne i Hercegovine

30 Septembra
17:49 2019

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović prisustvovao je u Parizu komemoraciji povodom smrti bivšeg predsjednika Republike Francuske Jacquesa Chiraca.

Džaferović je, zajedno sa više od 30 šefova država i vlada, u crkvi Saint-Sulpice odao posljednju počast bivšem predsjedniku Republike Francuske, koji je preminuo 26. septembra u 86. godini.

“Jacquesa Chiraca pamtit ćemo u Bosni i Hercegovini kao velikog prijatelja naše zemlje, koji je dao snažan doprinos angažmanu međunarodne zajednice na zaustavljanju rata, a kasnije i na uspostavljanju mira, reintegraciji BiH i trasiranju njenog euroatlanskog puta. Ime predsjednika Chiraca ostat će zapisano u historiji kao časno ime, jer je spadao među one svjetske lidere koji su jasno razlikovali dobro od zla”, dio je teksta koji je član Predsjedništva BiH Džaferović upisao u knjigu žalosti.

Također je prisustvovao i ručku koji je u Jelisejskoj palači za šefove država i vlada organizirao predsjednik Republike Francuske Emmanuel Macron.

U kraćem razgovoru sa predsjednikom Macronom, Džaferović je zahvalio za gostoprimstvo, naglasivši da je komemoracija bila dostojanstvena i veličanstvena, kako i priliči velikom čovjeku kakav je bio predsjednik Chirac.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je, istaknuvši dobre odnose Bosne i Hercegovine i Republike Francuske, uputio poziv predsjedniku Macronu da posjeti našu zemlju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku