hamburger-icon

Kliker.info

Drugi mandat Mila Đukanovića : Zakleo se na Cetinju i stupio na funkciju predsjednika Crne Gore

Drugi mandat Mila Đukanovića : Zakleo se na Cetinju i stupio na funkciju predsjednika Crne Gore

20 Maja
15:19 2018

Novoizabrani predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, položio je danas zakletvu pred poslanicima Skupštine, čime je stupio na tu funkciju. Đukanović je položio zakletvu na Cetinju, na dan kada ističe mandat njegovom prethodniku Filipu Vujanoviću.

“Zaklinjem se svojom čašću na Ustavu Crne Gore da ću dužnost predsjednika Crne Gore obavljati savjesno i odgovorno za dobro svih građana naše domovine. Kao predsjednik države posvetiću se očuvanju nezavisnosti i suvereniteta Crne Gore i njenoj afirmaciji kao građanske, demokratske, ekološke i države socijalne pravde, zasnovane na vladavini prava”, kazao je Đukanović.

Osim poslanika, svečanoj sjednici u Vladinom domu na Cetinju prisustvovali su nekadašnji predsjednici Crne Gore, Skupštine i Vlade, najviši državni funkcioneri i čelnici državnih institucija.

Sjednicu su prisustvovali članovi Vlade, vjerski velikodostojnici, rektori univerziteta, članovi diplomatskog kora, nerezidentni ambasadori, vojni izaslanici odbrane i predstavnici međunarodnih organizacija.

Đukanović je nakon polaganja zakletve i govora kojeg je održao pred zvanicama, pozdravio i pripadnike počasne garde Vojske Crne Gore.

Na predsjedničkim izborima, održanim 15. aprila, Đukanović je osvojio 53,9 odsto glasova birača. On će tu funkciju obavljati pet godina.

Od uvođenja višestranačkog sistema predsjednici Crne Gore su bili Momir Bulatović, u dva mandata, Đukanović jednom i Filip Vujanović tri puta.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku