hamburger-icon

Kliker.info

Drugarska preporuka Komšića : Lagumdžija iritira ljude, ako misli dobro SPD-u treba se skloniti

Drugarska preporuka Komšića : Lagumdžija iritira ljude, ako misli dobro SPD-u treba se skloniti

18 Maja
23:03 2019
Zlatko Lagumdžija  je  uz još sedam članova GO SDP-a, isključen iz članstva ove stranke.
 
Kako navode Vijesti Lagumdžija je  kreator novog Socijaldemokratskog pokreta, tačnije SPD-a kojem je lično predvidio prerastanje u novi politički subjekt. Upravo je ovo razlog zbog kojeg su Lagumdžija, Ivo Komšić, Miro Lazović i društvo isključeni iz SDP-a. 

No Lagumdžiji ne ide sve po planu ni u novom Pokretu. Nakon što je u medijima objavljena informacija da je Lagumdžija čelni ili jedan od čelnih ljudi novog projekta, i sami članovi tog projekta redom su se počeli ograđivati od bivšeg lidera SDP-a pravdajući se javnosti tvrdnjama da on nema ništa s tim.

Jasnu poruku Lagumdžiji uputio je i lider DF-a Željko Komšić koji mu je toplo preporučio da se skloni u stranu.

– Ako Zlatko Lagumdžija dobro misli ovoj cijeloj priči onda se treba malo skloniti u stranu. To je moje mišljenje. Jer je činjenica da je on taj koji iritira ljude kada je riječ upravo o ovoj ideji. Ali hajde vi njega zauzdajte, on je jedva dočekao da opet ima pozornicu da priča, rekao je Komšić gostujući na N1 i dodao: 

– Ja mislim da mu je pametnije i mudrije da se skloni u stranu i da donese doprinos onako kako on to može jer ima nevjerovatnu radnu etiku. Ali, je bih se na njegovom mjestu sklonio u stranu.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku