hamburger-icon

Kliker.info

Dron pomjerio i susret premijera : Susret Vučića i Rame odgođen za 10. novembar

Dron pomjerio i susret premijera : Susret Vučića i Rame odgođen za 10. novembar

19 Oktobra
22:58 2014

ramavuc21Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i njegov albanski kolega Edi Rama u telefonskom su razgovoru, vođenom tokom popodneva, dogovorili da odgode najavljeni sastanak za 10. novembar u Beogradu.Dvojica premijera složili su se da su nedavni incidenti na utakmici između Srbije i Albanije bili „jako nesretni“.

„I dalje postoje jasna neslaganja šta se tačno dogodilo, ali su se dvojica premijera složila da se ne sme i neće propustiti prilika da se sastanu i rade za regionalnu stabilnost kako bi okrenuli novu stranicu u vezi političkih i ekonomskih odnosa između dve zemlje“, stoji u zajedničkom saopštenju dvojice premijera.

Zbog toga su se dogovorili da nastave važan dijalog koji su počeli, kako bi se obezbijedilo da proces u kojem su razgovarali u Berlinu 28. augusta, tokom konferencije o Zapadnom Balkanu, čime bi se nastojalo poboljšati odnosi Srbije i Albanije, regiona i Evrope u cjelini.Odnosi između Beograda i Tirane zapali su u krizu nakon incidenata koji su se dogodilo tokom i poslije utakmice reprezentacija Srbije i Albanije na stadionu Partizana. (Kliker.info-Alazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku