hamburger-icon

Kliker.info

Dramatično upozorenje Koalicije DF-GS: “Iza Čovićevog ‘plana B’ krije se oružana pobuna”!

Dramatično upozorenje Koalicije DF-GS: “Iza Čovićevog ‘plana B’ krije se oružana pobuna”!

29 Juna
16:20 2018

Demokratska fronta i Građanski savez žele još jednom upozoriti javnost na pripreme za organizirano nasilje koje vrše HDZ i Dragan Čović.

– Jučerašnja vijest da je policija Kantona 10, koji je pod vlašću i direktnom političkom kontrolom Čovića raspisala tender za novu masovonu nabavku oružja svima konačno treba otvoriti oči za suštinu plana B: oružanu pobunu i nasilnu promjenu ustavnog poretka – navode iz koalicije.

DF i GS smatraju da je Čovićeva odluka da otvoreno krene u pretvaranje legalne policije u paravojnu stranačku falangu dokaz namjere da ide do nasilnog kraja u planovima da Bosnu i Hercegovinu podijeli, a građansku većinu podjarmi i vlada onako kako je, primjera radi, Belgija vladala u Kongu.

– Podsjećamo javnost da ovo nije prvi put da Čović demonstrira silu: ne tako davno policija HNK, koja je također pod Čovićevom političkom kontrolom, pokušala je silom uspostaviti granicu na Ivan-sedlu. Čović i HDZ neće prestati sve dok ne budu potučeni. Posljednja prilika za to će biti predstojeći Opći izbori u oktobru ove godine. Sve poslije toga će biti kasno – zaključuje se u saopćenju.

DF i GS pozivaju SDA da bez daljnjeg oklijevanja putem zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta FBiH sazove sjednicu i na dnevni red stavi Zakon o izbornim jedinicama. To, ističu, nije samo pitanje minimuma državnog interesa, nego i poštovanja građana Bosne i Hercegovine koji ne žele i ne mogu biti taoci klijentelističke organizacije opasnih namjera što je danas HDZ BiH.

– Masovna nabavka oružja HDZ-ove policije također ne ostavlja sumnje u punu koordinaciju između Čovića i Milorada Dodika koji je od entitetske policije naočigled vlasti napravio paralelne oružane snage. Stoga nema ni sumnje u to koji je njihov krajnji cilj ako u oktobru ove godine obojica postanu članovi Predsjedništva BiH: disolucija države Bosne i Hercegovine nasilnim sredstvima, ako nije moguće mirnim putem – navodi se u saopćenju.

Dodaju da Koalicija “DF-GS-Željko Komšić” nema za razliku od nekih drugih stranaka u opoziciji nikakvih dilema vezanih za plan B.

– Izbor pred svima nama je vrlo jednostavan: ili ste za plan B ili ste protiv plana B. Svi oni koji tvrde da plan B ne postoji i sami su dio plana B – zaključuje se u saopćenju.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku