hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Čavić: Dan Republike su okačili mačku o rep

Dragan Čavić: Dan Republike su okačili mačku o rep

25 Oktobra
17:27 2016
Cava5Oni koji su govorili na sjednici Narodne skupštine da “ovi iz Sarajeva mogu okačiti odluku Ustavnog suda mačku o rep” na kraju su evoluirali da su okačili Dan Republike mačku o rep, rekao je Dragan Čavić, poslanik NDP-a nakon što je u Narodnoj skupštini Republike Srspke usvojen Prijedlog zakona o Danu RS.

“Po običaju jedna improvizacija i neznanje vlade RS, nesposobnost da nađu rješenje između odluke Ustavnog suda i referenduma koji je održan”, rekao je Čavić.

Rekao je da zakon ima samo četiri člana i da manji zakon nije vidio u svojoj karijeri dugoj više od dvije decenije, a to je “navodno najveće političko postignuće RS od Dejtona do dana,s kako kažu ljudi iz vladajuće koalicije”.

“Za mene je još šokantnije da mi je uskraćeno pravo da tog dana u skladu sa tekstom ovog Zakona mogu da izrazim svoja vjerska osjećanja u crkvi”, rekao je Čavić i dodao da bi se to izbjeglo amandmanom koji je predložio.

On je naglasio da umjesto da nađu rješenje koje odgovara referendumskom pitanju dobili su rješenje u kome Vlada donosi odluku svake godine o Danu Republike, a i ne mora da je donese.

“Time je ispunjena odluka Ustavnog suda BiH više nego što je očekivano. Zato što se oni koji su ovo predlagali, prije svega strukture SNSD-a, boje sankcija, jer im je zaprijećeno da će biti na listama SAD i EU ako donesu zakon koji ne znači provođenje odluke Ustavnog suda. Poslanici NDP-a zbog svega toga nisu se izjasnili prilikom glasanja o Prijedlogu zakona, dok su poslanici takođe opozicionog SDS-a podržali donošenje ovakvog zakona.

Sonja Karadžić-Jovićević, poslanica SDS-a, rekla je da je ova stranka glasala za ovakvo rješenje, iako nije po njihovom ukusu jer ne može sebi da dozvoli da na ovakvom pitanju kažu ne – odnosno da su protiv. Istakla je da strahuje da se ide prema gašenju RS preko njenog imena do teritorije, jer je danas ukinut 9. januar “onakav kakvog znamo”.

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku