hamburger-icon

Kliker.info

Dr. Denis Bećirović: Rješenje nije u međusobnim optužbama unutar probosanskohercegovačkih snaga

Dr. Denis Bećirović: Rješenje nije u međusobnim optužbama unutar probosanskohercegovačkih snaga

11 Marta
08:23 2017

Dr. Denis Bećirović , zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH prokomentarisao je na svom Facebook profilu    odbacivanje  zahtjeva  za reviziju presude Bosne i Hercegovine protiv Srbije po tužbi za genocid. Komentar državnog poslanika Bećirovića, koji se da podsjetimo sve češće pominje i kao mogući  kandidat ljevice  za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na narednim izborima 2018. godine, prenosimo u cjelosti.  

“Živimo u svijetu velikih nepravdi i s tim nepravdama se borimo decenijama. Moralna, historijska, civilizacijska i pravna obaveza države Bosne i Hercegovine bila je da pokrene kredibilan i utemeljen postupak za reviziju presude Međunarodnog suda pravde iz 2007. godine. U borbi za punu sudsku istinu državu su otvoreno izdali pojedinci poput Mladena Ivanića i njemu sličnih. Ostaje prvostepena presuda koja govori o tome da su politički vrh, vojska i policija RS-a organizatori i počinioci genocida.

Također, ne treba zaboraviti da je Srbija označena kao jedina država na svijetu koja je odgovorna za nesprečavanje i nekažnjavanje genocida. Zbog takve prvostepene presude Mladen Ivanić i njemu slični bi, da imaju imalo ljudske i političke časti, trebali biti manji od „makova zrna“. Na kraju, ne treba klonuti u malodušnost i razočarenje. Rješenje nije u međusobnim optužbama unutar probosanskohercegovačkih snaga, već u pametnom okupljanju progresivnih snaga pod zastavom jedine domovine Bosne i Hercegovine. Neka vječno živi Bosna i Hercegovina!”,naveo je dr. Bećirević  na svom Facebook profilu.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku