hamburger-icon

Kliker.info

Donald Trump: Komunist Sanders kriv je za nemire u Chicagu (VIDEO)

Donald Trump: Komunist Sanders kriv je za nemire u Chicagu (VIDEO)

12 Marta
22:17 2016

donald-trumpNajpopularniji republikanski kandidat za predsjedničke izbore Donald Trump nazvao je u subotu demokratskog kandidata Bernieja Sandersa “komunističkim prijateljem”, a njegove pristaše odgovornima za nerede u Chicagu zbog kojih je američki predsjednik Barack Obama pozvao sve kandidate da odbace “uvrede” u kampanji.

Multimilijarder Trump otkazao je predizborni skup u Chicagu zbog sukoba između njegovih pristaša i pristaša Bernieja Sandersa, no Trumpovi republikanski suparnici drže da je za nasilje sam kriv jer vodi protuuseljeničku kampanju i potiče nasilje.

Sukobi u Chicagu u petak navečer zbog kojih je morala intervenirati policija nastavak su niza izgreda na Trumpovima skupovima u kojima je bilo tučnjave između prosvjednika i novinara zbog čega raste zabrinutost za izbore koji se trebaju održati 8.novembra .

“Odjednom planiran napad došao je ni otkuda”, rekao je Trump u subotu ujutro u Daytonu u državi Ohio i ocijenio je da su vođe prosvjednika “bili profesionalci”, javlja agencija Reuters.

Trump: Bernie bi trebao reći pristašama da se povuku

A ti ljudi, za koje je rekao da “neki od njih zastupaju Bernijea, našeg komunističkog prijatelja ismijavali su, uznemiravali” njegove (Trumpove) pristaše, rekao je i dodao “Bernie bi trebao tim ljudima reći…'dosta’, ‘prestanite'”.

Ranije u subotu Trump je prosvjednike nazvao razbojnicima, koji su protiv Prvog amandmana američkog ustava, a riječ je o slobodi govora i okupljanja. I Marco Rubio s Floride i John Kasich iz Ohija, obojica Trumpovi rivali u redovima republikanaca koji se bore za stranačku nominaciju smatraju samoga multimilijardera odgovornim, jer je svojom kampanjom protiv useljenika stvorio “otrovno ozračje”.

Aktualni američki predsjednik Barack Obama pozvao je sve predsjedničke kandidate da odbace “vrijeđanja i ismijavanja” i da ne “stvaraju podjele na rasnoj i vjerskoj pripadnosti”, javlja agencija AFP.

Obama je rekao da bi se predsjednički kandidati trebali usredotočiti “na to kako učiniti da Americi ide još bolje. Bez uvreda, bez ismijavanja, bez podjela temeljenih na rasi i vjeri i naravno bez nasilja prema drugim Amerikancima”, rekao je.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku