hamburger-icon

Kliker.info

Dodikove pile naopako u Beogradu : Stali smo u odbranu Hrvata u BiH

Dodikove pile naopako u Beogradu : Stali smo u odbranu Hrvata u BiH

30 Maja
23:07 2018
U okviru predavanja o temi “Dejtonska Republika Srpska danas i perspektive razvoja u kontekstu aktuelnih međunarodnih odnosa” studentima na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, Dodik je naveo da su se i Bošnjaci i Hrvati gradili na sukobu prema Srbima, ali je i među njima dugo vremena postojao prikriveni sukob.

U takvim uslovima, kaže Dodik, SNSD, stranka na čijem je čelu, počela je da razvija odnos sa Hrvatima i onemogući Bošnjake da nadglasaju Hrvate, kada je riječ o izboru predstavnika hrvatskog naroda.

“Stali smo u odbranu Hrvata, ne samo zbog njih, nego i zbog nas, jer kad bi se Bošnjaci obračunali sa Hrvatima, onda bi mi bili na redu, na isti način”, pojasnio je Dodik.

On je naglasio da Hrvati u BiH ne mogu oprostiti Srbima što postoji Republika Srpska, ali ne iz nekog hrvatskog, bazičnog razloga, nego zato što oni nemaju tako nešto, dok Bošnjaci smatraju da njima pripada cijela BiH.

Dodik je dodao da su Hrvati i Bošnjaci najposvađaniji u BiH i da ih niko ne može izmiriti, te da u FBiH ne funkcioniše ni Vlada, ne sastaje se parlament, za razliku od Republike Srpske čije sve institucije funkcionišu.

(Kliker.info-Srna)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku