hamburger-icon

Kliker.info

Dodikov odgovor i Čoviću : ‘Hrvatsko pitanje ne rješavati na teritoriji Republike Srpske’

Dodikov odgovor i Čoviću : ‘Hrvatsko pitanje ne rješavati na teritoriji Republike Srpske’

11 Augusta
14:19 2018

Iz SNSD su danas poručili kako je „takozvano hrvatsko pitanje u BiH definisano Vašingtonskim sporazumom, kojim je i nastala Federacija“, te da je stav te partije da Hrvati i Bošnjaci svoja pitanja u BiH mogu rješavati isključivo kroz eventualnu promjenu tog sporazuma, odnosno isključivo na teritoriji današnje Federacije BiH.

Opštinski odbori PDP Modriča, Derventa, Brod, Šamac i Vukosavlje ranije su osudili svaku mogućnost stvaranja trećeg entiteta u BiH, kako su rekli, na štetu Republike Srpske „odnosno njene teritorjalne cjelovitosti i integriteta.“

„Naše shvatanje Republike Srpske se bazira na njenoj poziciji garantovanoj Dejtonskim mirovnim sporazumom. Pod utiskom smo, a to Dragan Čović kao ni ostatak HDZ-a ni ne krije, da će projekat trećeg entiteta sa hrvatskom većinom podrazumijevati izdvajanje iz Republike Srpske svih opština u kojima Hrvati čine značajan dio stanovništva. Takva mogućnost je zastrašujuća i zabrinjavajuća i mi je nikad nećemo dopustiti“, poručili su iz PDP-a, prenosi NAP.

Iz SNSD-a su optužili Savez za promjene da vode politiku koja je protiv interesa Republike Srpske, dok su iz Saveza odbacili optužbe, takvu politiku fakturišući SNSD-u.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku