hamburger-icon

Kliker.info

Dodik u Modriči : Prije 27 godina ujedinjeni dijelovi RS-a i Srbije

Dodik u Modriči : Prije 27 godina ujedinjeni dijelovi RS-a i Srbije

23 Juna
16:59 2019

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas na Dugoj Njivi kod Modriče, na obilježavanju 27 godina od vojne operacije “Koridor života”, da za Srbe na ovim prostorima bez države nema slobode i da samo jedinstvo naroda može sačuvati Republiku Srpsku.

Dodik je ocijenio da je vojna operacija “Koridor života” bila veličanstvena i da su probojem koridora prije 27 godina “ujedinjeni dijelovi” ovog bh. entiteta i Srbije, čime je spojen srpski narod, objavio je portal Srpskainfo.

“To je dokaz da niko nije mogao da spriječi našu povezanost sa maticom Srbijom. Neprijatelji to i danas pokušavaju, ali neće uspjeti”, kazao je Dodik.

Prema njegovim riječima, “neprihvatljivo da se BiH gradi na štetu Srba i da se pokušava razvlastiti srpski narod”.

“Samo jedinstvo naroda može očuvati RS i niko drugi. Smrtonosni udarac Republici Srpskoj mogu zadati samo oni među nama, u smislu da podanički prodaju naš nacionalni interes drugima, ali to neće uspjeti”, istakao je Dodik.

On je ponovio da su Srbima “nametnute mnoge stvari, poput državnog Suda i Tužilaštva”, koji, kako je ocijenio, nedovoljno rade kada je riječ o procesuiranju i odgovornosti Bošnjaka za ratne zločine.

“Dok imamo povjerenja u institucije, imaćemo RS. Niko nije važan personalno, važno je da narod zna i hoće. Neka žive Srbi, Republika Srpska i Srbija i Srpska pravoslavna crkva”, naveo je Dodik.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku