hamburger-icon

Kliker.info

Dodik u Donjoj Gradini : Ne mogu da nađem mjesta u srcu za ustaški režim i one koji su pobili moj narod

Dodik u Donjoj Gradini : Ne mogu da nađem mjesta u srcu za ustaški režim i one koji su pobili moj narod

05 Maja
17:52 2019

Izvinite, ali ja ne mogu da nađem mjesta u srcu za ustaški režim i one koji su pobili moj narod. Ovo je uvijek i iznova dovodi do pitanja: Zašto se ovo desilo ovdje?, poručio je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prilikom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Jasenovca.

“Sinoć sam pročitao da je jedan od načina kojim su razdvajali djecu od roditelja taj da su djecu stavljali u vreće i bacali u rijeku. Dugo nisam mogao da zaspim. Izvinite, ali ja ne mogu da nađem mjesta u srcu za ustaški režim i one koji su pobili moj narod”, kazao je Dodik i dodao:

“Ovo je uvijek i iznova dovodi do pitanja: Zašto se ovo desilo ovdje? Kako je moguće da je neko presuđen na smrt čim je rođen? Samo zato što je rođen u tom narodu i toj vjeri? Onda nam govore ovdje o broju žrtava i da se taj broj treba bitno smanjiti. Kako prebrojati one koji su bačeni u Savu i koji su spaljeni? Svojim revizionizmom pokušavaju da ponovo ožive pozdrav “Za dom spremni”.

“Niko od nas ne želi nikakav sukob. Mi moramo da živimo u miru sa drugima i kažemo da ta monstruozna priča i tvorevina NDH nije bila ni nezavisna ni država, a po broju ubijenih Hrvata nije bila niti hrvatska”, kazao je Dodik.

“Šaljem poruke mira svima i želim da živim u miru, ali oni koji žele da žive s nama moraju da znaju da je minimum na koji je narod spreman je RS i da nismo spremni da izgubimo naše pravo na autonomiju. Naša ustavna prava koja su nam oduzeli raniji visoki predstavnici. Zato mir podrazumijeva provođenje Dejtona naravno, ali i Ustava. Mi ne tražimo ništa osim ustavnog”.

“Ovdje je pobijeno 500.000 Srba za 3 i pol godine. Nije bilo dana da nije bilo masovnog ubijanja. Za nas je sinonim slobode srpska država. Tamo gdje nismo imali državu, imali smo pokolj”, kazao je Dodik, a prenosi TV N1.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku