hamburger-icon

Kliker.info

Dodik se na put sprema : Ako vidim Putina ponovo ću tražiti “mali” ili “veliki” kredit

Dodik se na put sprema : Ako vidim Putina ponovo ću tražiti “mali” ili “veliki” kredit

31 Maja
06:53 2017

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je  da postoji mogućnost da se u petak sastane sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, najavljujući da će, ako do tog sastanka dođe, pokušati da osigura alternativu za fiskalnu stabilnost RS.

Kazao je da je Ruska Federacija ranije obećala da će finansijski pomoći Republiku Srpsku, ali su tada, kako je naveo, dobili sankcije EU i do toga nije došlo.

– Želim da to ponovo rehabilitujem i da vidim kakve su šanse u tom pogledu. Ne mogu reći da postoji izvjesnost u tom pogledu, ali ću o tome razgovarati i to je logično da uradim – kazao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske sutra će otputovati u Sankt Peterburg, gdje će prisustvovati forumu koji se tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Dodik je novinarima u Banja Luci, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, rekao da u ovom trenutku postoji velika mogućnost, da se u petak vidi i sa Putinom, ali ne može da potvrdi da će do sastanka i doći.

Priča o velikom i malom ruskom kreditu nastala je kada je Milorad Dodik, pred oktobarske opšte izbore 2014. godine, zajedno sa premijekom Željkom Cvijanović boravio u Moskvi. Dodik i Cvijanović su tada nakon susreta sa Putinom kazali da će Republika Srpska dobiti mali, a potom i veliki kredit iz Rusije, kako bi stabilizovala finanasijsku situaciju u zemlji.

Međutim, do danas iz Rusije nije bilo ni malog ni velikog kredita, koje je Dodik pompezno tada najavljivoa zajedno sa premijerkom Republike Srpske.

Hoće li ovog puta doći do Putina i hoće li obezbijediti potrebna sredstva budžetu, ni sam Dodik još nije siguran. Ostaje mu da se nada, ali je očigledno da su budžetu Republike Srpske potrebna dodatna finansijska sredstva.

(Kliker.info-BNTV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku