hamburger-icon

Kliker.info

Dodik o Vučićevoj posjeti Sarajevu : “Srbija u BiH izabrala pogrešnog partnera”

Dodik o Vučićevoj posjeti Sarajevu : “Srbija u BiH izabrala pogrešnog partnera”

04 Novembra
16:21 2015

 

dodododik1231Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je dobro što Srbija gradi dobre odnose u regionu, ali da je izabrala pogrešnog partnera u Bosni i Hercegovini.

“Srbija, to je dobro, nastoji da afirmiše regionalnu saradnju. To je dobro. Međutim, moram da kažem da je Vlada Srbije odabrala pogrešnog partnera u tim razgovorima. Savjet ministara BiH je neko pomoćno tijelo, odnosno pomoćni organ Predsjedništva BiH. Nikakve državničke ingerencije Savjet ministara BiH nema, pa bi bilo daleko svrsishodnije da je u Sarajevu, Mostaru ili Banjaluci održan sastanak između Vlade Srbije i obje entitetske vlade. BiH kao država nema vladu! Entiteti imaju vlade”, rekao je Dodik za današnji novosadski Dnevnik.

Prema njegovim riječima, odnosi Srbije i Republike Srpske su zaista na zavidno visokom nivou, što ne znači da ne mogu biti i bolji.

“I biće, i most na Drini, koji će povezivati Bratunac i Ljuboviju, bolje reći Srpsku i Srbiju, koji ćemo zajednički izgraditi, jedan je od niza zajedničkih projekata”, rekao je Dodik.

U Sarajevu je  danas održana zajednička sjednica Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH nakon koje su  potpisani sporazumi o telekomunikacijama, o očuvanju mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, o zaštiti životne sredine i o saradnji u traženju nestalih osoba.

(Kliker.info-Beta)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku