hamburger-icon

Kliker.info

Dodik o Izbornom zakonu : “OHR ne može nametnuti ništa, ako nametne nećemo to prihvatiti”

Dodik o Izbornom zakonu : “OHR ne može nametnuti ništa, ako nametne nećemo to prihvatiti”

10 Marta
16:25 2018

RS neće prihvatiti nijednu odluku visokog predstavnika, taman se ona odnosila isključivo na Federaciju FBiH. To apsolutno mora da prestane da se radi, poručio je danas predsjednik RS Milorad Dodik, osvrćući se na prijedlog OHR-a o izmjenama Izbornog zakona BiH koje se tiču načina izbora u Dom naroda FBiH.

“U BiH ništa ne funkcioniše osim RS. Zajedničke institucije su nakaradne, ništa ne odrađuju. Tamo je nekoliko pojedinaca koji ostvaruju samo svoje interese. Raspala se većina i još više se raspada. Odjednom je sada u cajtnotu pokušaj da se uvuče priča o nekim kamuflažama ili popravljanjima, a ja bih rekao blamažama, u vezi sa Izbornim zakonom BiH. Nikada nije bilo ozbiljne priče o tome. Ovdje stranci, mešetari, visoki predstavnik ne mogu nametnuti ništa, to se neće prihvatiti”, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

Kako je istakao, Bošnjaci žele nešto da provedu, pa se onda “razgalame pred izbore, zatim se uvučemo u cajtnot i onda se traži da visoki predstavnik nešto nametne”.

“Prošlo je vrijeme nametanja. Mi odbacujemo bilo kakvo nametnuto rješenje. Ako BiH ne može da funkcioniše, onda treba da sjednemo i vidimo kako se razići, ili se dogovoriti kako će funkcionisati”, konstatovao je Dodik.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku