hamburger-icon

Kliker.info

Dodik kod Vučića : Ako se ne vrati izvornim principima Daytona, BiH nema budućnost

Dodik kod Vučića : Ako se ne vrati izvornim principima Daytona, BiH nema budućnost

10 Juna
16:49 2014

Dodik kod Vučića: BiH nema budućnost ako se ne vrati principiU zgradi Vlade Srbije u Beogradu, predsednik bh. entiteta Republike Srpske Milorad Dodik sastao se sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, javlja dopisnik Anadolu Agency.Nakon sastanka, u izjavi za novinare, Dodik je rekao da je tokom sastanka, razgovarano o posledicama poplava, saniranju istih, kao i o političkim pitanjima koja se pre svega tiču “razvoja situacije u BiH”.

“Razmenili smo informacije pre svega o štetama koje su nastale usled katastrofalnih poplava i ovde u Srbiji i u RS. Naravno da su one ogromne”, rekao je Dodik navodeći da je bio u prilici da zamoli premijera Vučića za pomoć u saniranju posledica u RS.”Ja sam bio u prilici da zamolim premijera Vučića, da Vlada Srbije ne zaboravi RS i da pomogne jer Republika Srpska ne može da ostvari na međunarodnom planu sve ono što bi želela, da bi privukla pomoć, a BiH se pokazuje kao inertna u tom pogledu”, kazao je Dodik.

Ono što je, tokom sastanka dogovoreno, kako je rekao Dodik je to da Vlada Srbije u Doboju i Šamcu adaptira objekte, koji su stradali u poplavama, a za to će se u narednom periodu izraditi i konkretan projekat.Osim o situaciji izazvanoj poplavama, na sastanku je razgovarano i o političkim pitanjima, a pre svega o razvoju situacije u BiH, po tom pitanju.”Činjenica je da u Bosni i Hercegovini nastavlja da se zadržava stanje u kojem su institucije BiH neefikasne u rešavanju mnogih pitanja, a razlog tome je bazičan odnos prema Dejtonu. Postoje snage koje žele reviziju i Dejtona i Ustava BiH i mi koji želimo da zadržimo prava stečena Dejtonskim sporazumom i Ustavom”, naveo je Dodik.

Navodeći da je i ranije govorio o tome da je važno da se nakon nekoliko godina opet “prepoznaje uloga Srbije”, koja je potpisnica Dejtona, a bila je isključena godinama iz onoga što je bilo važno za čitav region, Dodik je rekao da je od premijera Vučića čuo konstruktivan stav, a to je “poštovanje Ustava i teritorijalnog integriteta BiH i naravno Dejtonskog sporazuma i RS kao sastavni deo ustavnog poretka BiH”.”Moje lično mišljenje je da Bosna ima toliko problema i postaje svima jasno da je ona u značajnom delu neodrživa i ukoliko se ne vrati izvornim principima Dejtona, ona nema budućnost”, rekao je Dodik. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku