hamburger-icon

Kliker.info

Dodik izgubio i živce i nadu : “Ambasadorka Cormack radi mimo stavova predsjednika Trumpa”!

Dodik izgubio i živce i nadu : “Ambasadorka Cormack radi mimo stavova predsjednika Trumpa”!

25 Avgusta
05:41 2017

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra neprimjerenim da se bilo koji ambasador, pa bio to i američki miješa u rad pravosuđa BiH. “Koga oni ovdje u Ambasadi slušaju i šta rade i koga mi onda da poštujemo – predsjednika Trumpa ili amabasadorku koja radi mimo njegovih stavova”, upitao je Dodik.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu ambasadora SAD u BiH Maureen Cormack da joj je “veoma drago što je Ustavni sud BiH donio odluku o načinu knjiženja vojne imovine u BiH”, Dodik je rekao da ne zna šta njoj ima da bude drago kada je ona uticala na njeno donošenje.

“To je neprimjereno. Nigdje u svijetu nema da se ambasador miješa u rad pravosuđa i zato ova zemlja nikada neće imati napretka sa ovakvim kakva je američka ambasadorka”, ocijenio je Dodik.

On je novinarima u Drvaru rekao da sudije dolaze u Ambasadu SAD i tu im se kaže kakva odluka treba da bude i oni je takvu i donesu.

“Cormackova se miješa i u unutrašnje poslove, u pravosuđe, u rad Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, u kreiranje sudskih odluka, ona govori ko će biti šta u BiH i kako će se ponašati”, istakao je Dodik.

Podsjetivši da je američki predsjednik Donald Trump, nakon što je izabran na tu funkciju, rekao da se SAD neće miješati u unutrašnja pitanja drugih zemalja, Dodik je naglasio da mu nije jasno šta onda radi i koga sluša Maureen Cormack.

“Koga oni ovdje u Ambasadi slušaju i šta rade i koga mi onda da poštujemo – predsjednika Trumpa ili amabasadorku koja radi mimo njegovih stavova”, upitao je Dodik.

Što se tiče NATO saveza, Dodik je rekao da je priča o članstvu u NATO ozbiljna nacionalna i narodna tema koja mora biti vraćena u Narodnu skupštinu Srpske.

“Tamo ćemo vidjeti koje odluke postoje, koje ne, i donijećemo odluke za ovo vrijeme”, rekao je Dodik danas novinarima u Drvaru nakon sastanka sa predstavnicima Srba u Livanjskom kantonu.

Dodik je naglasio da je najvažnije da se Skupština uključi u rad po tom pitanju i da zaštiti prava Srpske i srpskog naroda, da se na pravi način odrede buduće aktivnosti svih koji predstavljaju Republiku ne samo u republičkim institucijama, nego i u zajedničkim institucijama.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku