hamburger-icon

Kliker.info

Dodik: Bileća ne odražava stanje u cijeloj Republici Srpskoj

Dodik: Bileća ne odražava stanje u cijeloj Republici Srpskoj

25 Januara
17:34 2010

Predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je da su izbori u Bileći bili fer i pošteni, da su pokazali demokratski kapacitet RS i demantovali tvrdnje da postoji "neka diktatura"."Mi poštujemo izbor građana i čestitamo pobjedniku na ovim izborima. Smatramo da je sve prošlo u najboljem redu", rekao je Dodik u okviru prve tačke dnevnog reda sjednice parlamenta Srpske "Poslanička pitanja predsjedniku Vlade RS".On je dodao da ne misli da Bileća odražava stanje u cijeloj RS."Ali, nećemo tragično doživjeti ako pobijedite na opštim izborima", poručio je Dodik opoziciji. Odgovarajući na poslaničko pitanje o izjavi Stjepana Mesića, Dodik je naglasio da je pogrešan termin "odlazeći" jer Mesić je još uvijek predsjednik Hrvatske u punom kapacitetu.

"Iako treba više da se okrenemo onome šta govori novi predsjednik, Mesićeva izjava je bitno usložnila odnose ne samo sa nama nego i između Srbije i Hrvatske i čak je došlo do Savjeta bezbjednosti UN gdje je predsjednik Srbije Boris Tadić postavio to pitanje kao pitanje koje ugrožava mir", rekao je Dodik. On je dodao da je o tome već sve rečeno i da je suština da je na hipotetičku mogućnost Mesić odgovorio stvarnom prijetnjom silom u saradnji sa sada predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem koji je potvrdio da je prije dvije godine razrađivan takav plan."To znači da se tražio jasan povod za realizaciju tog plana", ocijenio je Dodik, ističući da je, međutim, Hrvatska u međuvremenu postala punopravna članica NATO-a.Izbori za načelnika opštine Bileća, na kojima je juče izabran kandidat koalicije "Zajedno za Bileću" Dragan Babić, obilježili su početak 35. redovne sjednice Narodne skupštine RS.

Đerić: Jedan novi početak za RS              Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Zoran Đerić rekao je danas da je pobjeda kandidata koalicije "Zajedno za Bileću" na prijevremenim izborima za načenika ove opštine Dragana Babića pokazatelj da građani Bileće i Repubilke Srpske (RS) žele promjene. – Ovo je jedan novi početak za RS i mi ćemo sigurno do oktobra nastaviti još jače raditi na jačanju i širenju ove koalicije, rekao je Đerić novinarima u Banjaluci.On je kazao da je formiranje koalicije "Zajedno za Bileću" imalo dva cilja, da opozicija u RS zajednički nastupi na izborima i da njihov kandidat pobijedi. Đerić je zahvalio građanima Bileće što su masovno izašli na izbore i time pokazali da su zainteresovani za promjene u Bileći, a novom načelniku Draganu Babiću čestitao pobjedu.  (Kliker.info-Srna-Onasa)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku