hamburger-icon

Kliker.info

Dobra vijest : Bill Gates osniva najveći svjetski fond za čistu energiju !?

Dobra vijest : Bill Gates osniva najveći svjetski fond za čistu energiju !?

30 Novembra
07:53 2015
 billG2Bill Gates će u ponedjeljak objaviti jedno od najvećih partenerstva u sektoru čiste energije u povijesti navodi se u novom izvještaju ClimateWire.

Riječ je fondu koji će se usmjeriti na istraživanje i uvođenje novih izvora energije bez ugljika, a financirat će se milijardama dolara Gatesa i drugih filantropa.U isto vrijeme, koalicija zemalja, uključujući SAD i Indiju, složila se da će udvostručiti svoja finansciranja za istraživanja i razvoj čiste energije. Najavadolazi u vrijeme godišnjeg summita Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, koji počinje u Parizu u ponedjeljak.

“Ovo je najveća partnerska suradnja u istraživanju i razvoju u povijesti”, rekao je izvor Greenwirea.

Gates je nedavno dao naslutiti da planira uložiti oko 2 milijarde dolara osobnog bogatstva u tehnologije čiste energije. Njegov cilj je da se omogući da čovječanstvo dođe do nulte globalne emisije ugljičnog dioksida u sljedećih 35 godina, a što će zahtijevati ogromne napretke u nuklearnim, solarnim i vjetrenim elektranama.

“Upravo sada, svijet troši samo nekoliko milijardi dolara godišnje na istraživanje u ranoj fazi ideje za nultu ugljičnu energiju”, napisao je Gates ranije.

“Ta ulaganja bi trebala biti dva ili tri puta veća.”

Detalji novog fonda još nisu jasni, ali se zna da je Gates uložio u niz ambicioznih energetskih tehnologija u prošlosti.

(Kliker.info-Seebiz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku