hamburger-icon

Kliker.info

Djevojčica o svom kolegi koji je ubio učitelja : Bio je stvarno divan, ali su ga maltretirali u školi!

Djevojčica o svom kolegi koji je ubio učitelja : Bio je stvarno divan, ali su ga maltretirali u školi!

23 Oktobra
02:00 2013
U još jednoj masovnoj pucnjavi u Americi, hrabri je učitelj u ponedjeljak u Nevadi doslovno primio metak da zaštiti svoje učenike. Napadač je imao samo 12 godina. Policija ne želi objaviti njegovo ime. Naoružan 9 milimetarskim poluautomatskim Rugerom došao je na školsko igralište s namjerom da nekoga ubije, ne zna se je li imao konkretne mete ili ne, objavila je policija okruga Washoe u utorak u sklopu rekonstrukcije.

Kad su vidjeli da dječak podiže pištolj, učenici su u panici počeli bježati. Dječak je jednoga pogodio u rame, a profesor Mike Landsberry krenuo je prema njemu i stao pred cijev.Dječak ga je pogodio i ubio, zatim je jednog učenika pogodio u trbuh. Dok je profesor Landsberry stajao pred dječakovim pištoljem, ostali su učenici dobili dragocjeno vrijeme da pobjegnu. “Profesorov herojski čin spasio je tu djecu.” rekao je šef policije okruga Washoe Mike Mieras.
  
Landsberry je bivši marinac, predavao je matematiku i bio je popularan među učenicima. “Uvijek je skakao u pomoć kad bi vidio da nekome treba.” rekao je Landsberryjev ožalošćeni brat Reggie. Učenici su mu otvorili memorijalnu stranicu na Facebooku “Rest Easy Mr. Landsberry”.Prije kobnog ponedjeljka, 12-godišnji učenik bio je sušta suprotnost predodžbi o školskom ubojici.“Bio je stvarno divan” rekla je njegova školska kolegica Amaya Newton “Znao nas je nasmijati kad smo imali loš dan.” Ona misli da su dvojica ranjenih učenika bili dječakovi prijatelji. Kaže da je vidjela kako ga u školi neki klinci maltretiraju. “Bio je žrtva bullyinga, vidjela sam to nekolik puta, mislim da se ovo dogodilo zbog toga.” kaže Amaya. Policija još ne zna zašto je onda uzeo pištolj i otišao u školu ubijati.

Još istražuju odakle mu oružje, vjeruju da je od njegovih roditelja. Ime dječaka ne žele objaviti zbog roditelja jer vjeruju da dovoljno pate. Prošle sedmice  u Austinu u Teksasu jedan se učenik ubio pred prijateljima u školi, u augustu je u pucnjavi u školi u Winston-Salemu u Sjevernoj Carolini učenik ranjen u vrat, a malo kasnije dvojica su teško ranjeni u školi u Kaliforniji.
Prije godinu dana mladi psihopat Adam Lamza pobio je 26 učitelja i male djece u osnovnoj školi u Newtownu u Connecticutu a prije toga ubio svoju majku. Poseban detalj u toj pucnjavi je da je Lamza imao i vojno borbeno oružje koje se u Americi može lako kupiti u trgovinama.

Tada su u cijeloj zemlji pljuštali prijedlozi za jačanje sigurnosti u školama, od naoružavanja učitelja do unajmljivanja naoružanih stražara, uvođenja panciranih ruksaka i ploča, ali nije puno napravljeno. Svaki pokušaj američkog predsjednika Baracka Obame da kroz Kongres progura strože zakone o kontroli oružja uništen je u korijenu. Ni tolike smrti nevine djece Amerikancima nisu dovoljan poticaj da se odreknu svoje tradicije i kulture oružja. (Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku