hamburger-icon

Kliker.info

Dizdarević: Lagumdžija je nanio najviše zla bošnjačkom narodu/Tanović: Dodik je pokrenuo “krstaške ratove”

Dizdarević: Lagumdžija je nanio najviše zla bošnjačkom narodu/Tanović: Dodik je pokrenuo “krstaške ratove”

21 Septembra
19:44 2006

Obraćajući se brojnim simpatizerima NBS-a u Hercegovini,  prof. Bakir Tanović, nosilac liste za Parlament BiH rekao je da su Bošnjaci frustrirani svojim položajem. Kazao je da je predsjednik Vlade RS i lider SNSD-a Milorad Dodik krenuo u «krstaške ratove» u kojima želi predstaviti Bošnjake kao  vjersku grupu sačinjenu od terorista i mudžahedina. 
Nađa Dizdarević, nosilac liste za Parlament F BiH i supruga člana «Alžirske grupe» kazala je da je lider SDP-a Zlatko Lagumdžija «nanio najviše zla bošnjačkom narodu».
– Lagumdžija ju tokom svojeg mandata toliko izrežirao montiranih procesa da mi kada smo pravili «Bošnjački komitet za ljudska prava» nismo mogli da ih pobrojimo!  U tim montiranim procesima stradalo je puno Bošnjaka, puno muslimana, Pogorelica, Alžirska i Egipatska grupa, još mnoge druge – rekla je Dizdarević.
Dodala je kako je tužno da predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić «nije uradio ništa 
da zaštititi  građane BiH koji su bili žrtve montiranih procesa».
  Kažu da su za pravdu i sigurnost, a država nikada nije bila nesigurnija. Nikada nije bilo više kriminala, zločina… Umjesto da te slučajeve rješavaju,  oni  montiraju političke procese – kazala je Dizdarević.
Smatra da je Zakon o reviziji državljanstva  «van pameti» i u suprtonosti sa svim konvencijama o ljudskim pravima, te da su se s takvom ocjenom složile sve organizacije za zaštitu ljudskih prava». Tvrdi da, ako su naturalizirani državljani BiH državljanstva dobili od države, pa ako su ih dobili nelegalno, onda su za to krive vlasti. Posebno skandaloznim smatra činjenicu da osobama kojima je oduzeto državljanstvo podzakonskim aktima zabranjeno da  ga ponovo mogu zatražiti u narednih 5 do 7 godina.  Kaže da je skandalozno da se niko od patriota i zagoravača ljudskih prava, koji se pozivaju na islam i Bošnjaka nije se sjetio koliko će implementacijom ovakvog Zakona ostati razdvojenih porodica,  uplakanih supruga, činjenice da  će najmanje 300 djece ostati bez hranioca. Predsjednik NBS-a Nedžad Latić rekao je sve Bošnjake da izađu na izbore.  
– Kao što smo pozvali narod na puške, sada ih pozivamo na glasove. Ono što su bile puške 1992, to je danas za Bošnjake ruka u Parlamentu. Zato se na izbore mora izići – rekao je Latić. 
Kazao je da Bošnjaci ne trebaju tražiti idealnog vođu.
– Mi ne tražimo mi idealnog vođu, već idealnog Bošnjaka – dodao je Latić, naglašavajući kako je ideja SDA «završila svoje», jer je ona poslije smrti Alije  Izetbegovića kako «korice bez mača». Bez mača se, kazao je Latić, ne može dobiti nijedna bitka.   Kritikovao je aktuelno bošnjačko vodstvo da nije uradilo ništa na ujedinjenju Bošnjaka, posebno u Krajini i Na Sandžaku.
– Kako će se miriti sa Srbima i Hrvatima kad se ne mire svoj narod – upitao se Latić.
On je pozvao bošnjačke političare na stvaranje bloka probosanskih stranaka za pripreme za izradu novog Ustava BiH u kojem će Bošnjaci i svi narodi BiH moći «slobodno živjeti i gdje ih niko neće progoniti i montirati im procese»

(Kliker.info)

Imamo pravo na luku u Neumu

– Po svim međunarodnim konvencijama BiH ima pravo na luku u  Neumu. A opet će premiejr Hrvatske Ivo Sanader praviti most Kopno  – Pelješac. Kako?! Može ako potkupi naše ministre, našu vlast  i mi mu to dozvolimo… Nikad prema međunarodnom pravu on ne može napraviti most Kopno – Pelješac – kazao je Latić.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku