hamburger-icon

Kliker.info

Diverzija : Snowdenovo poprsje osvanulo u New Yorku, vlasti ga prekrile plastikom

Diverzija : Snowdenovo poprsje osvanulo u New Yorku, vlasti ga prekrile plastikom

07 Aprila
04:11 2015

bista1Skupina umjetnika postavila je u ponedjeljak poprsje Edwarda Snowdena u parku u Brooklynu u New Yorku, na veliko iznenađenje vlasti koje su ga odmah prekrile plavom plastikom ne bi li ga sakrile od očiju javnosti.Oko podneva se bista više nije mogla vidjeti, kao ni natpis “Snowden” u podnožju stupa na kojemu je bio postavljen, u parku Fort Greene.Neki turisti i stanovnici New Yorka ipak su se fotografirali ispred njega.

Gipsano poprsje teško četrdesetak kilograma postavljeno je prije zore na stup “Prison Ship Martyrs’ Monument”, spomenik 11.500 američkih ratnih zarobljenika koji su umrli u zatočeništvu na britanskim brodovima u ratu za neovisnost (1775.-1783.).

Nepoznati umjetnici su rekli za portal Mashable da je ovo mjesto izabrano namjerno kako bi se Snowdena smjestilo u “povijesni kontinuitet koji je počeo s početkom ove zemlje” a “temelji se na idealima slobode, da vlada nikoga ne može zatvoriti ni nadzirati”.Edward Snowden (31) je američki informatičar, bivši zaposlenik NSA-e, Američke nacionalne sigurnosne agencije, koji je 2013. otkrio pojedinosti nekoliko američkih programa masovnog praćenja. Optužen je za špijunažu i sada živi u egzilu u Rusiji.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku