hamburger-icon

Kliker.info

Diana Zelenika i zvanično kandidatkinja za Predsjedništvo BiH : Namjeravam raditi za BiH, a ne protiv kako je bilo do sada

Diana Zelenika i zvanično kandidatkinja za Predsjedništvo BiH : Namjeravam raditi za BiH, a ne protiv kako je bilo do sada

02 Juna
16:50 2018
Na početku svog obraćanja Zelenika je kazala kako se svi građani BiH trebaju zapitati da li se nalaze na početku nove i jedinstvene ere ili na kraju historije naše zemlje. Istakla je kako je trenutna politika BiH zasnovana na vlasništvu nekolicine, čemu se, istakla je, mora stati u kraj.

“Imamo posla s najopasnijim neprijateljem koji je zaprijetio životu i dostojanstvu građana BiH. Greška moćnih je što misle kako su u svojoj moći izolirani. Njima ne treba suditi samo samo po djelima, već po njihovoj svijesti po kojoj čine ta djela. Ti katastrofičarski negatori nam i danas nastoje zamazati oči i podvaliti zlo i neuspjeh. Ako građani BiH imaju sudbonosnu manu u karakteru, onda je to neaktivnost da odgovore na zlo koje nam rastjeruje djecu i uništava živote”, kazala je Zelenika.

Ona je potom dodala kako je BiH zemlja Hrvata, jednako kao i Bošnjaka i Srba. Hrvati 7. oktobra, kaže Zelenika, biraju između vlasti i ropstva.

Prema njenim tvrdnjama, BiH će u budućnosti ponovo biti jaka i prosperitetna te zdrava i lišena kriminalaca.

“Naša BiH će ponovo zauzeti svoje mjesto koje joj pripada. Dajem vam svoju riječ. Ova zemlja će ponovo biti snažna, zdrava, radosna i jaka. Želimo graditi neopterećenu budućnost. Svi zajedno moramo težiti zajedničim ciljevima. Sačuvajmo i jačajmo državu iz dana u dan jer tako jačamo i našu obitelj. Sreća nam je na dohvat ruke i moramo prekinuti krug mržnje i zla stvoren od nacionalista. Zbog svoje ljudskosti, dosljednosti i odgovornosti, imamo obavezu zaustaviti i sankcionirati rušenje države”, naglasila je Zelenika.

Kako je dalje istakla, njena misija će biti borba za položaj žena u BiH, osiguranje mladih, konstitutivnost naroda bez obzira na brojnost, borbu protiv siromaštva te iskorjenjivanje siromaštva.

“Najdalji put počinje s prvim korakom, a vaš prvi korak je 7. oktobra. Izbacite zlo iz naše zemlje. Vratimo ugled Predsjedništvu BiH”, poručila je Zelenika na kraju svog govora.

(Kliker.info)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku