hamburger-icon

Kliker.info

DF odgovorio SDP-u: Sretno u nastavku saradnje sa ljubiteljima Draže Mihailovića

DF odgovorio SDP-u: Sretno u nastavku saradnje sa ljubiteljima Draže Mihailovića

13 Decembra
16:17 2019
Nakon što su lideri SBB-a, SDA i DF-a danas dogovorili formira je vlasti od državnog, preko federalnog nivo do promjene Vlade KS, uslijedile su i prve reakcije.

Iz SDP-a su naveli da se današnjim dogovorom, koji podrazumijeva i “rušenje Vlade Kantona Sarajevo konačno i zvanično potvrdilo ono što javnost odavno zna. Sada je valjda i onima koji su sumnjali i tražili neke navodne velike principe zbog kojih DF pristaje biti produžena ruka SDA jasno kako se ne radi o bilo kakvim principima već o bespogovornom ispunjavanju želja SDA”.

Ubrzo je uslijedio i odgovor Demokratske fronte. U saopštenju pod naslovom “Podrška Hrvatu Nenadiću za premijera KS, SDP-u i NS-u sretno u nastavku saradnje sa ljubiteljima Draže Mihailovića”, DF pozdravlja mogućnost izbora Maria Nenadića za novog premijera Vlade Kantona Sarajevo.

– Mi u DF-u smatramo da gospodin Nenadić posjeduje sve potrebne kompetencije za obavljanje premijerske pozicije, što je dokazao i kroz rad aktuelne vlade. Mišljenja smo da je politički ispravno da novu vladu Kantona Sarajevo predvodi ličnost koja nije opterećena uskim stranačkim interesima, te da je također politički ispravno u vremenu kada se Sarajevo od strane neprijatelja države proglašava takozvanom „džamahirijom“, pokazati da u Sarajevu niko ozbiljan nema problem s tim da na čelu Vlade Kantona Sarajevo stoji Hrvat, navode iz DF-a i dodaju:

– Za razliku od aktuelnog premijera koji je vješto izbjegavao ustavnu dužnost građanina, odnosno odbranu države, na čelu nove vlade stajati će osoba koja to nije izbjegavala. Time je ispravljena greška aktuelna vlade koja za to nije imala ni mudrosti niti političkog senzibiliteta. Ožalošćene iz reda takozvanih građanskih opcija koji nas u DF-u proglašavaju nacionalističkom opcijom, upućujemo na nastavak saradnje sa političkim opcijama (PDP i SDS) koje se nimalo ne ustručavaju u veličanju Draže Mihailovića. Takvi za nas u DF-u nikada neće biti nikakve građanske opcije.

– Neka sa njima i dalje nastave tvrditi kao što su i do sada tvrdili da za NATO put Bosne i Hercegovine nema konsenzusa, zaključuju iz DF-a.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku