hamburger-icon

Kliker.info

“Devedesetka ” iz Srednje Bosne pisala Zagrebu : “Hrvati iz BiH nestaju zbog hrvatske politike, a ne zbog Izbornog zakona”!

“Devedesetka ” iz Srednje Bosne pisala Zagrebu : “Hrvati iz BiH nestaju zbog hrvatske politike, a ne zbog Izbornog zakona”!

06 Novembra
18:57 2017

”Moramo Vam skrenuti pozornost da je prijedlog koji se nameće od strane HDZ-a BiH (HNS-a) neprihvatljiv i diskriminirajući za Hrvate koji žive u Središnjoj Bosni, Posavini i Republici Srpskoj, jer su pojedine regije u potpunosti izostavljene iz prijedloga”, navodi se u pismu HDZ-a 1990 Središnje Bosne koje je upućeno predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović te hrvatskom Saboru.

Navodeći kako se trenutno kao najaktualnija problematika Hrvata u Bosni i Hercegovini nameću izmjene i dopune Izbornog zakona, srednjobosanski HDZ 1990 navodi kako podržava izmjene Izbornog zakona BiH, ”ali ako se tim izbornim zakonom jasno prepoznaju vrijednosti Hrvata na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, a ne samo u pojedinim područjima kako stoji u sadašnjem prijedlogu HDZ BiH-HNS-a.

”Ali izborni zakon nije ono zbog čega narod u Središnjoj Bosni nestaje niti su narodi krivi za nestanak Hrvata iz Središnje Bosne. Ma koliko ovo bilo teško reći: Hrvati u Središnjoj Bosni nestaju zbog hrvatske politike koja ih predstavlja i vlada već više od dvadeset godina. Ako se uzme u obzir da samo u ovom sazivu Vlade Županije Središnja Bosna od osam ministarstava Hrvati obnašaju pet (HDZ BiH), jasno je čija je odgovornost. Također, važno je istaknuti da su Hrvati (HDZ BiH) u Središnjoj Bosni na vlasti kontinuirano od 1995. godine te da su imali sve poluge zaštite vitalnog nacionalnog interesa, kao i mogućnost razvoja naših područja kroz ministarstva i druge institucije na čijem su čelu bili, krajnje bi neozbiljno bilo okriviti druge narode za naš nerad”, navele ja ‘Devedesetka’.

 

Navodi se kako pomoć iz Republike Hrvatske ”nije ni transparentna niti jednaka, jer je dodjeljivana samo pogodnima i podobnima”.

90pismo-hrvatska

(Kliker.info-Vijesti)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku