hamburger-icon

Kliker.info

Detalji najdirljivije priče iz Teksasa : Curica se od smrti spasila držeći se za leš svoje majke

Detalji najdirljivije priče iz Teksasa : Curica se od smrti spasila držeći se za leš svoje majke

31 Avgusta
05:28 2017

Priča o djevojčici koju su spasioci pronašli kako se čvrsto pridržava za tijelo svoje majke, koja se utopila u bujici u teksaškom gradu Beaumontu, jedna je od najdirljivijih koja je proizašla nakon što je uragan Harvey poharao Teksas. Iako su prvotne informacije govorile da je riječ o 18-mjesečnom djetetu, New York Times je otkrio da se zapravo radi o trogodišnjoj Jordyn Grace, kćeri medicinske sestre Colette Sulcer (41).

Njih su se dvije našle u klopci. Colette je vozila cestom uz autocestu Interstate-10 na kojoj je razina vode izrazito brzo rasla, a onda je skrenula na parkiralište i s Jordyn u naručju pokušala put na sigurno naći pješice. No, voda je bila jača i odvukla ih je u kanal. Colette nije dugo izdržala, a malena Jordyn se za nju čvrsto uhvatila i mrtvo tijelo njezine majke ju je u konačnici spasilo.

Netko ih je još dok su bile na parkiralištu uočio i alarmirao spasioce koji su ih krenuli tražiti čamcem. U jednom su trenutku ugledali maleni ružičasti ruksak kako proviruje iznad površine blatnjave vode. Bila je to Jordyn koja je sva drhtala od pothlađenosti držeći se za majku. Obje su ih odmah izvukli, ali Colette je već bila izdahnula.

O njoj će brigu preuzeti tetka Antionette Logan (38).

– Jordyn mi je rekla da su u toj prljavoj vodi bili prilično dugo. Strašno je što joj je mama umrla, ali pravo je čudo što je ona preživjela, izjavila je Logan.

Tragedija koja je zadesila djevojčicu potresla je čitavu zajednicu, posebice rodbinu preminule Colette, među kojima su pretežno medicinski radnici, pastori i vojni veterani, a svi su se držali zajedno i živjeli jedni blizu drugih.

I pokojna majka preminule Colette bila je medicinska sestra, a i spomenuta Antionette Logan također radi u bolnici.

– Cijela naša obitelj služi svojoj zajednici i jako se ponosimo time, govori Antionette, koja svoju sestru Colette opisuje kao brižnu majku koja je voljela putovati, gledati gastro emisije na televiziji, slušati glazbu… U Beaumont se s kćerkicom vraćala iz Houstona, u koji je prije nekoliko dana otišla na koncert Eda Sheerana. Svoje je bližnje preko društvenih mreža i SMS poruka obavještavala o tome kako pokušava pobjeći od poplava, a onda su tijekom utorka poruke naglo prestale stizati.

– Svi smo u potpunom šoku. Za ovakve stvari mislite da se događaju nekome drugom, negdje daleko, ne ovdje i ne nama, izjavila je rođakinja preminule Colette Vanessa Jackson koja ističe da je sada najvažnije posvetiti se malenoj Jordyn koja je, kako kaže, prošla kroz nešto što nitko ne bi trebao iskusiti.

– Jordyn je jedina curica u svojoj generaciji u cijeloj našoj obitelji, svi imamo samo sinove. Ona je naše posebno malo čudo, rekla je Sylvia Allison (24), još jedna rođakinja.

– Teško mi je sve ovo pojmiti, dodala je.

– Ovo nas je sve dotuklo u bolnici, rekao je Michael LeBouef, stari prijatelj preminule Colette, koji je s njom dugi niz godina zajedno radio u bolničkom centru u Port Arthuru.

– Kad bi se ona nasmiješila, kao da je netko svjetlo upalio u sobi, tako je to izgledalo. Nikad je nisam vidio u lošem raspoloženju, a nije da joj je bilo lako u životu. Svi su je voljeli, dodao je LeBouef.

Kaže da su i on i drugi kolege s Colette razmjenjivali poruke, ali u utorak je sve stalo.

– Poruke su jednostavno prestale stizati…, zaključio je LeBouef.

(Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku