hamburger-icon

Kliker.info

Denis Zvizdić o zajedničkoj sjednici vlada RS i Srbije : Građani BiH izloženi poniženjima

Denis Zvizdić o zajedničkoj sjednici vlada RS i Srbije : Građani BiH izloženi poniženjima

17 Maja
14:18 2021

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić, oglasio se nakon što su vlade Republike Srpske i Srbije održale zajedničku sjednicu.

Podsjetio je kako je u novembru 2015. godine održana zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije, u Sarajevu, u sjedištu institucija države BiH. Ističe da se tada “razgovaralo o brojnim projektima bitnim za čitavu državu BiH i sve njene građane”.

“Bilo je to vrijeme kada je VM BiH vrijedno radilo na napretku i razvoju BiH, unapređenju dobrosusjedne i regionalne saradnje na principima međusobnog poštovanja, kao i na EU integracijama. U maju 2021. Vlada Srbije slijeće na aerodrom Sarajevo i odlazi na sastanak sa Vladom bh. entiteta RS u Istočno Sarajevo, potpuno ignorišući VM BiH, što predstavlja jedan od najprovokativnijih institucionalnih postupaka, nezabilježen u zvaničnim odnosima između međunarodno priznatih zemalja. Istovremeno, ovakav ignorantski odnos Vlade susjedne države je rezultat nefunkcionalnosti VM BiH, potpunog gubitka institucionalnog digniteta i kontinuiranog rada predstavnika politika iz bh entiteta RS na rastakanju i minimiziranju funkcionalnosti VM BiH i države BiH”, kazao je Zvizdić.

Građani BiH izloženi poniženjima

Naglasio je kako su “građani i institucije države BiH nažalost, u posljednjih par godina izloženi stalnim poniženjima od onih koji su zaduženi da brinu o uvažavanju i međunarodnom položaju države BiH, zdravlju građana i njihovom standardu”.

“Poniženje zbog nepravovremene nabavke vakcina, poniženje zbog činjenice da nam bogate zemlje umjesto investicija šalju mlijeko u prahu, poniženje koje proizvede činjenica da Vlada susjedne države održava sjednicu sa Vladom bh. entiteta RS, par kilometara od sjedišta državne Vlade, odnosno VM BiH, poniženje da najviše pozicionirani funkcioneri BiH umjesto aktivnog rada na EU integracijama, vladavini prava, borbi protiv korupcije, zaštiti javnog zdravlja i razvoju ekonomije, ustvari aktivno rade na tkz ‘mirnom razlazu’, podjelama, hegemonističkim i etnocentrističkim planovima…”, zaključio je Zvizdić.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

2 0 komentara

 1. FAJTER
  FAJTER 17 Maja, 18:49

  ZVIZGANE NISU PONIŽENI GRAĐANI BIH-evo ja nisam ponižen,a mislim da ni hrvati nisu poniženi,OSIM ČARŠIJSKOG KEZMA ŽELJKA KOJI NEZNA ŠTA JE POŠTO MU JE DEDA PO MAJCI BIO ČETNIČKI KOMANDANT A SA TATINE STRANE MOŽDA USTAŠKI SATNIK A ON SAM ALIJIN ZLATNI LJILJAN.MORAŠ TI ZVIZDSIĆU I ČARŠIJA SARAJEVSKA SHVATITI DA DOK GOD BUDETE ISTRAJAVALI U TOME DA STE EXKLUZIVNO BIH TE ISTE BIH NEĆE BITI JER ĆETE JE VI UGASITI.ŠTA MOŽETE URADITI OSIM DA ŠKRIPITE ZUBIMA I INTENZIVNO MRZITE SRBE.SAMO NASTAVITE PA VAM NEĆE IMATI KO DOĆI JER VRIJEME NESTOJI.

  Odgovori
 2. ISTRAZIVAC
  ISTRAZIVAC 18 Maja, 05:20

  TREBAS FAJTERU DA ZNAS DA REPUBLIKA SRPSKA NIKADA NIJE POSTOJALA PRIJE RATA I DA JE REPUBLIKA SRPSKA GENOCIDNA TVOREVINA KOJA CE KAD TAD NESTATI ZAUVJEK. SUVERENA I NEZAVISNA DRZAVA BOSNA I HERCEGOVINA POSTOJI VISE OD HILJADU GODINA I POSTOJAT CE SVE DOK JE SVIJETA I VIJEKA.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku