hamburger-icon

Kliker.info

Denis Bećirović: Afirmiram pozitivne primjere i vodim isključivo pozitivnu kampanju

Denis Bećirović: Afirmiram pozitivne primjere i vodim isključivo pozitivnu kampanju

05 Augusta
12:18 2018

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je zajedno sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem Panonska jezera gdje je imao niz razgovora sa građanima Tuzle i drugih bh. gradova.

Obilazeći Panonska jezera, Bećirović je istakao da svi organi vlasti u državi Bosni i Hercegovini moraju stvarati uslove za razvoj turizma, kao najbrže rastuće grane privrede. U tom kontekstu, on je rekao da treba usvojiti inovirane strategije razvoja turizma, te planirati niz novih turističkih zona u prostornim planovima.

– Strategija nam treba dati pravce razvoja turizma na cijeloj teritoriji države Bosne i Hercegovine, koje vrste turizma se trebaju razvijati, kakvi su hotelski kapaciteti, infrastruktura i ostali turistički sadržaji za dobru ponudu.

Bećirović je, čestitajući Jasminu Imamoviću na uspješnim projektima, istakao svoju spremnost da sutra, kao izabrani član Predsjedništva BiH, bude promotor pozitivnih primjera, ali i čovjek koji će biti u službi svih gradova i općina.

– Posebnu pažnju moramo posvetiti oblicima turizma koji mogu dati nove šanse za cjelogodišnju turističku sezonu, kao što su zdravstveno-medicinski turizam koji pruža velike šanse za zaradom i novim radnim mjestima – naglasio je Bećirović.

Također, Bećirović je poručio da se „nema namjeru upuštati u zastarjelu, stereotipnu i svađalačku kampanju koju promoviraju pojedini kandidati.

– Moja politika je politika promocije pozitivnih primjera u privredi, kulturi, sportu, nauci… Drugi neka se svađaju, moje je da razvijam novu politiku optimizma, nade i otvaranja perspektive za sve ljude u našoj domovini – zaključio je Bećirović.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku