hamburger-icon

Kliker.info

Demokratska fronta upozorava : Vučić bezuspješno pokušava biti remetilački faktor našeg puta u NATO

Demokratska fronta upozorava : Vučić bezuspješno pokušava biti remetilački faktor našeg puta u NATO

27 Februara
22:55 2016

zeljko81Demokratska fronta osuđuje i upozorava javnost na sve oštrije i podmuklije tonove iz Srbije, a koji dolaze od premijera Aleksandra Vučića i u posljednjoj izjavi ponovo je pokazao da se ne libi miješati u unutrašnje poslove Bosne i Hercegovine.

Zajednička izjava Vučića i Milorada Dodika, predsjednika RS-a o tome da će „Srbija čuvati svoju vojnu neutralnost i neće biti član niti jednog vojnog saveza, a na šta je Dodik rekao da će i Republika Srpsko učiniti isto u BiH” opasna je i alarmantna, a šutnja vladajućih struktura u BiH dodatno zabrinjava, saopćeno je iz DF-a.

“U momentu dok se u BiH užurbano radi na aktiviranju MAP-a i otvaranja puta naše zemlje ka NATO-u izjave iz Beograda ne smiju se olako shvatiti.

Iako je premijer Vučić više puta isticao da poštuje Bosnu i Hercegovinu, njen integritet i govorio da se neće miješati u njene unutrašnje stvari, svaki susret s Dodikom to negira. Da li će BiH ući u NATO ne zavisi i ne smije biti volja niti jednog premijera, a posebno ne susjedne države, jer to je državnička politika i odluka političkih partija u BiH.

Demokratska fronta prepoznala je dvostruku igru iz Srbije, ali poručujemo da će BiH ući u NATO, a što će biti krajnji stabilizirajući faktor, pa Vučić bezuspješno pokušava biti remetilački faktor našeg puta u NATO.

Vučićev strah da bi BiH mogla ući u NATO leži u činjenici da bi Rusija kao veliki prijatelj Srbije mogla to shvatiti kao signal da će i ostale zemlje Balkana ući u NATO savez.

Panična rekacija Vučića i Dodika krije se i iza sve glasnijih kazivanja da je Zapadni Balkan područje strateški važno za NATO, a s druge strane valja se nametnuti kao zaštitnik ruskih interesa koji su sve veći za područje zapadnog Balkana, poslije ukrajinske krize, kada je Rusija počela iscrtavati svoje interese i određivati granice”, stoji u saopćenju DF-a.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

2 0 komentara

 1. ijatebisveisto
  ijatebisveisto 28 Februara, 13:12

  O dva se zla radi i izabrati je manje: u ovom slucaju je to NATO. Nismo Jugoslavija da mozemo biti neutralini. I suvise smo mali i slabasni za to. A NATO je vec jednom spasio BiH. I bio bi pravi garant mira u BiH a ne njeni rasturaci poput srbije i hrvatske (malim slovima namjerno) Goni govno od sebe ako nece od tebe (da budem i malo prost za sta se izvinjavam ali vise ne mogu slusati to srpsko-hrvatsko sranje a da ga ne nazovem pravim imenom) Izvinjavam se ljudima. Bestijama ne

  Odgovori
  • amer
   amer 28 Februara, 22:23

   govna ti iz usta mirisu na kanalizaciju, a nisi se ni obrisao posle porcije govana za rucak.

   Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku