hamburger-icon

Kliker.info

Demokratska fronta : Sve što se događa na političkoj sceni dokaz je da smo bili u pravu

Demokratska fronta : Sve što se događa na političkoj sceni dokaz je da smo bili u pravu

26 Januara
15:40 2016

frontaNajnovija zbivanja na našoj političkoj sceni potvrđuju da je Demokratska fronta vukla prave poteze i kada je riječ o našoj participaciji u vlasti.Ušlo se “u utakmicu”, prihvatila koalicija, uz naša dva osnovna uvjeta: Prvi  je – rad po zakonu.

Ako zakoni nisu dobri, treba ih mjenjati, a sve dotle poštovati postojeće. Drugi uslov bio je da se sva kadroviranja baziraju na principu stručnosti i kompetentnosti, a ne partijskoj podobnosti.
Pošto niti jedan od ova dva principa nije ispoštovan – sasvim logičan je bio izlazak DF-a iz tog “kola”, saopćeno je iz ove stranke.

– Svjesni smo da je ovakvim našim potezom dio članstva i simpatitera DF-a bio zbunjen, ali poslije svega što je uslijedilo nakon našeg izlaska iz izvršne vlasti, računajući i najnovije događaje vezane uz lidera SBB-a, našim pristalicama je kristalno jasno da smo bili u pravu.

Šta znači teza aktuelne vlasti po kojoj neko stvari vraća unazad “taman kada nam je krenulo”?

Šta je krenulo? Po čemu taj boljitak osjeća iti jedan građanin ove zemlje? Zapravo, nastavljena je trka i otimačina direktorskih fotelja i članstava u upravnim odborima u firmama i sistemima, a žurba je tolika da se ta kadroviranja obavljaju i već čuvenim “telefonskim sjednicama Vlade”.
Sjaši Kurta da uzjaši Murta!”

Šta znači teza da je na sceni “državni udar”? Ko stoji iza njega, ko je na koga udario, ko je kome na žulj stao i ko o kome šta zna? Ne prepadajte narod. Nije valjda opozicija ta koja vuče konce u ovim stranačko-personalno-klanovskim obračunima?

I na kraju, priča o Aplikaciji za ulazak u EU. Eto, i to, taman kada nam je obećano da početkom februara možemo aplicirati, “a mi stvari vraćamo unazad!”

Kakva Aplikacija? Šta smo iz predviđenih uvjeta ispunili? Šta je sa procesom koordinacije, reformom istog ovog pravosudnog sistema, funkcioniranjem javnih servisa? Ništa. A aplicirati nam niko ne brani, na red ćemo doći kada ispunimo uslove, to je valjda jasno. Jedino što bi u političkom CV-u aktuelnog člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda stajalo da je prvi bh lider koji je predao molbu za članstvo BiH u EU!

Što se Demokratske fronte tiče, mi nastavljamo provjeru rejtinga u bazi, bilježimo sve više novih članova koji nam se pridružuju i obećavamo da od svojih principijelnih stavova nećemo odstupati. Nikada!, kaže se u saopštenju DF-a.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku