hamburger-icon

Kliker.info

Demokratska fronta o najavljenoj pobjedi vladajućih stranaka : Daleko je do oktobar, rano ste zapjevali!

Demokratska fronta o najavljenoj pobjedi vladajućih stranaka : Daleko je do oktobar, rano ste zapjevali!

23 Juna
20:07 2016

zeljko81Demokratska fronta Željka Komšića  na svojoj zvaničnoj stranici je  objavila  osvrt posvećen nedavno objavljenoj anketi koja kaže da će  stranke vladajuće koalicije (SDA, SBB i HDZ) na lokalnim izborina odnijeti uvjerljivu pobjedu.

Sve do prije mjesec dana bili smo svjedocima članaka u najrežimskijoj bh novini i svakodnevnog zaklinjanja da vladajuća koalicija SDA-SBB „i danas fercera“. U međuvremenu, veća riba progutala manju, o čemu ista nonvina svjedoči: dojučerašnji „gazda“ tu i tamo osvane na devetoj strani, a prve udarne rezervisane su ipak za „prvog u Bošnjaka“, pišu se hvalospjevi “velikom vođi“ i vizionaru, piše se o do sada neviđenom jedinstvu u Bošnjaka, onom političkom.

I ubiše nas sve zajedno statistikama i vizijama po kojima je nama zapravo dobro, čak živimo bolje nego naše okruženje (sve laž do laži), ali građani, pardon – narodi toga još nisu svjesni. A biće, pišu isti, najkasnije do kraja 2017.

A tek najnoviji naslov koji ubija – da će ta „svebošnjačka koalicija“ osvojiti 64 posto svih biračkih glasova – samo je novi  signal da u tom orkestru nešto ne štima. Naručene ankete, puna ofanziva, a oktobar još daleko. A znamo kako narodna izreka tretira pticu koja rano zapjeva.

Do oktobra vladajući koalicionari, saveznici, nacionalni zaštitnici ipak će morati obaviti nekoliko važnih poslova i obaveza. Prvo, one „državne“.

Već sutra, a to je krajnji rok, trojica iz Predsjedništva moraju parafirati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju ,je l´ tako? Na kladionicama je 64% onih koji misle da to neće uspjeti.

Slijedi – usvajanje (već usvojenog, a nikad primjenjenog niti obznanjenog) mehanizma koordinacije.

Pa onda – popis stanovništva ,odnosno njegovo (ne)objavljivanje.

Pa, kao šlag na tortu, odlazak „trojice veličanstvenih“ kod Angele Merkel! S čim, kukala nam majka?!

A u svoj ovoj igri ispiranja mozgova, kako narodima tako i građanima, na vidiku je ono što je gospodin Čović davno obećao gopodinu Dodiku: ulazak u državnu vlast. To može, naravno, ukoliko SDA i njeni partneri naprave HDZ-u i njegovim satelitima -još jedan ustupak. Ništa nije nemoguće.

Toliko o državnim obavezama i enigmama u čijem rješenju učestvuje i onih „prijetećih 64%“.

Federacija. Dalje od Mostara, ovom prilikom i ovim povodom (64%) maknuti nećemo. Šta tamo uradiste, najjača koalicijo u (h)istoriji u Bošnjaka?!

Već smo u nekoliko navrata upozoravali da borba za Mostar nije borba za narod već za grunt. Trgovina čista.

Citirat ćemo dio teksta gospodina Marka Tomaša, objavljenog na portalu „Žurnal“. Čovjek  lijepo kaže i još se ljepše pita: „Bilo bi uistinu zanimljivo saznati tko su vlasnici novogradnji na negdašnjem vojnom zemljištu nadomak Carinskog mosta. Bilo bi zanimljivo konačno saznati kako je izgledala spektakularna transakcija koja je od Stare bolnice napravila tržni centar, kao i tko je odlučio da 3.osnovna škola postane zgrada gradske uprave, tko je projektirao Španjolski trg, zašto su na Mikačića kući podignuta dodatna dva kata,zašto obnova Glavne ulice traje toliko sporo, što se događa s Razvitkom i kakva je njegova budućnost, kakve su krajnje namjere s Partizanskim grobljem, kuda vodi neotvoreni most na vrhu Avenije, kada ćemo dobiti sportsku dvoranu, postoje li dozvole za Beverly hills podignut u Barama, tko je potpisao dozvolu za izgradnju hotela tik do Saborne crkve, itd.“

Ako od svega nabrojanog, vi vladajući riješite barem 64% ovih problema, sa izborima ili bez njih, onda aferim!

I na kraju, nikako nam nije jasno, pošto ste tako uvjereni u svoju pobjedu, što vam Demokratska fronta tako bode oči pa nas lažima obezvrijeđujete i omalovažavate?

Čak, vjerujemo u elementarnom neznanju, velite kako smo preradikalni u svom građanskom opredjeljenju!!! A o lažima o odlasku članova i simpatizera očita je zamjena teza. Odlasci jesu masovni, ali iz redova jednog od ova dva koaliciona partnera. A i kod „stranke perjanice“ dobro se iznutra trese.

A ljudi, građani, narodi gledaju i na svojoj koži osjećaju sve te promjene i kipte od optimizma.

Još jednom, daleko je do oktobar,  a rano ste zapjevali!

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku