hamburger-icon

Kliker.info

Demir Mahmutćehajić : HDZ nas se boji, pokušavaju nas eliminisati uz pomoć Tužilaštva HNK

Demir Mahmutćehajić : HDZ nas se boji, pokušavaju nas eliminisati uz pomoć Tužilaštva HNK

12 Novembra
05:55 2016

demir-mahmutcehajic1Nosilac liste na  Lokalnim izborima u BiH “Inicijativa za Stolac” Demir Mahmutćehajić rekao je za Patriju da se HDZ BiH pokušava obraćunati sa članovima ove organizacije i sa njim uz pomoć Tužilaštva HNK, “jer HDZ samo na taj način može zadržati vlast u Stocu”.

FTV je objavila da je Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona podiglo optužnice protiv Salmira Kaplana, Demira Mahmutćehajića, Ahmeta Ljubovića i Nihada Bajramovića zbog incidenta koji je izbio u Stocu na dan Lokalnih izbora 2. oktobra ove godine. Tužilaštvo ih tereti da su izazvali incident na jednom od biračkih mjesta, nakon čega su izbori u ovoj općini prekinuti.

Iz „Inicijative za Stolac“ tvrde da je HDZ BiH pokušao izvršiti izbornu krađu, nakon čega je došlo do incidenta.

HDZ BiH pokušava – uz pomoć Tužilaštva HNK – stvoriti takav ambijent da nas CIK eliminiše sa liste na ponovoljenim izborima u Stocu. Svjesni su da pored nas više ne mogu dobiti izbore u ovoj općini – rekao je Mahmutćehajić. On je rekao da se u Stocu ne radi o međunacionalnim sukobima, kako to vlasti žele prikazati, već o sukobu između građana i vlasti. Građani su HDZ-u u Stocu poručili da ih više ne žele na vlasti. Dio Hrvata podržao je Kaplana za načelnika Stoca.

Mahmutćehajić je rekao da se nada da CIK neće podleći političkim pritiscima, te da će izbori u Stocu biti ponovoljeni sa istim biračima i istim kandidatima.

Ukoliko Tužilaštvo dokaže krivicu nekom od kandidata, CIK mandat može uzeti naknadno – kaže Mahmutćehajić za NAP.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku