hamburger-icon

Kliker.info

Definitivni kraj koalicije : Remetić predao ostavke ministara DF-a

Definitivni kraj koalicije : Remetić predao ostavke ministara DF-a

12 Juna
16:38 2015

remetic54Aleksandar Remetić, ministar trgovine i zamjenik premijera Vlade FBiH, predao je na protokol predsjednika FBiH Marinka Čavare ostavke četiri ministra Demokratske fronte u Vladi FBiH.Remetić je podnio ostavke u ime Reufa Bajrovića, ministra energije, rudarstva i industrije, Snježane Soldat, ministrice turizma i okoliša i Milana Mandilovića, ministra rada i socijalne politike i svoje ime.

Nakon što je podnio pismene ostavke Remetić je kazao da DF nije želio praviti velike priče od ovoga ali d ajavnsot ipak ima pravo da zna šta se dešava.

– Mi iz Demokarstek fronte smatramo d asu zakoni poštivanje, i provođenje osnova rada Vlade FBiH. Kao što nam treba vazduh koji dišemo, tako nam trebaju zakoni, red i moral da živimo. Postoje ozbiljni razlozi i nedostatak ednstva i poltičke podrške među članoivm akolaicje o budućnosti FBiH. DF podržava  BiH i ostaje privržena britsnako-njemačkoj inicijatvi i reformskoj agendi.

On je posjanio da to znači da će poalsnici DF-a u Palrmanetu FBiH podržati sve zakone koji su dobri za promjene i građane. On nije želio govoriti da li će DF tražiti novog koalicionog partenra kazavši da o tome nije bilo riječi.

Kako mu je saopćeno iz Ureda predsjednika Čavare, on je na putu, ali su osatvke preuzeli službenici koji rade u Uredu predsjednika FBiH.

Na pitanje šta će se desiti ako ustavni sud FBiH uvaži njihovu apelaciju, Remetić je kazao da će to za njih biti moralna pobjeda, ali nije precizirao da li to znači i da će povući ostavke.

– Ne znam zaista, ne mogu gvoriti unaprijed – istakao je Remetić.

Potpredsjednik FBiH Milan Dunović nastavlja sa redovnim obavljanjem svoje funkcije.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku