hamburger-icon

Kliker.info

Darku Šariću određen pritvor od 60 dana : “Predao se da ne bi došlo do krvoprolića!” (VIDEO)

Darku Šariću određen pritvor od 60 dana : “Predao se da ne bi došlo do krvoprolića!” (VIDEO)

18 Marta
17:05 2014

Darkohaps321Darko Šarić se organima Srbije predao bezuslovno nakon što je shvatio da je lociran,kazao je ministar pravde Srbije Nikola Selaković, prenosi B92. Selaković je precizirao da je Šarićevo kretanje locirano na nekoliko mjesta u Latinskoj Americi.”Kada je begunac toga postao svestan, dobili smo zahtjev za , i tada se odvijao i pregovarački proces. Usledila je ponuda za bezuslovnu predaju. Predaja je bez uslova, a Šarić je tražio da mu se omogući kontakt sa braniocem, majkom i sinom”, naveo je Selaković.Ministar pravde je rekao i da su pregovori sa Šarićem počeli prije mjesec.”Veliki dan za Srbiju, naš region i cijeo svijet . Prividen je osumnjičeni za izvršena teška krivična djela krijumčarenje opojnih droga i pranje novca Darko Šarić. Preduslov bio je 13. jun 2013. godine, kada je po direktnom nalogu prvog potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića u okviru BIA formirana posebna radna grupa sa isključivim zadatkom da se bavi lociranjem i hapšenjem Darka Šarića. Prije toga takva grupa nije postojala”, rekao je Selaković i dodao da je ta grupa u svom djelovanju primjenjivala najsloženije metode u radu. “Pod šefom BIA bilo 10 službenika, a čitava mreža koja je bila uključena u to brojala je ponekad i preko 100 lica. Pored naše BIA, veliku ulogu su imali i MUP Crbe Gore, kao i Ministarstvo pravde Crne Gore, ali i čitava mreža bezbjednosnih agencija drugih država, poput američke CIA, španske, italijanske, švajcarske, austrijske…”, rekao je Selaković.

Vučić: Najsloženije operacije

Darko Šarić neće moći da dobije status svjedoka savjetnika, rekao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, na otvorenoj sjednici vlade u Beogradu, javio je dopisnik Anadolije. Vlada Republike Srbije na današnjoj sjednici prvu tačku, u okviru koje su razgovarali o hapšenju narko – bosa Darka Šarića otvorila je za javnost.Na sjednici je Aleksandar Vučić rekao da se poslije više od četiri godine bjekstva Darko Šarić nalazi u pritvorskoj jedinici u Ustaničkoj ulici u Beogradu, što je važna i velika vijest, prije svega za građane Srbije, ali i za region i cijelu Evropu.Vučić je okupljenim novinarima ispričao da je 13. juna prošle godine u okviru Bezbjednosno informativne agencije (BIA) tajno oformljena posebna radna grupa koja je radila na lociranju Šarića.”Ova radna grupa primenjivala je najsloženije operacije kao što su tajna pratnja porodice i saradnika Šarića tokom 270 dana, stalni video nadzor, presretanje svih vidova komunikacije za 15 lica, tajni pretresi na raznim lokacijama 25 puta”, rekao je Vučić.

Nakon lociranja Šarića na teritoriji Latinske Amerike Vučić je istakao da su krenuli u planiranje akcije hapšenja.”24. februara Vladi Republike Srbije javio se Šarićev branilac i ponudio bezuslovnu predaju svog klijenta”, rekao je Vučić i dodao da je to prihvaćeno iz tri razloga, a to su izbjegavanje ekstradicionih postupaka, krvoprolića i da bi Šarić bio priveden pravdi.Vučić je naveo da sada predstoji ozbiljan postupak i rekao da se nada da će “pravosudni sistem Srbije u fer postupku doneti pravdu koja će nakon nekoliko godina biti zadovoljena”Prvi potpredsjednik vlade objasnio je i špekulacije u vezi sa Šarićevim odlaskom u Podgoricu.”Jedini zahtev u bezuslovnoj predaji bio je da se Šarić u međunarodnoj zoni podgoričkog aerodroma na pola sata vidi sa sinom, kćerkom i suprugom”, rekao je Vučić.
Na kraju otvorenog dijela sjednice Vlade Srbije Aleksandar Vučić je istakao da se Darku Šariću koji je optužen za šverc 5,6 tona kokaina neće moći nuditi status svedoka saradnika jer je u postupku on prvooptuženi.

Zaplijenjena višemilionska imovina

Darku Šariću, njegovim srodnicima i saradnicima je, tokom krivičnog postupka koji traje više od četiri godine, privremeno oduzeta imovina višemilionske vrijednosti. Među zaplijenjenim nepokretnostima, po odluci suda, su brojni stanovi, kuće, parcele, preduzeća, hoteli, akcije…Imovina je, osim narko bosu, oduzeta i njegovoj supruzi Nataši, bratu Dušku, majci Ivanki, sestri Danijeli, bratićima Dariju i Matiji Šarić, kao i Lani Popović kao licu koje je sa njim povezano, navodi se u podacima Ministarstva pravde i državne uprave, dostavljenim Tanjugu.Od pravnih lica sa kojima je povezan Šarić zaplijenjen je Konzorcijum pravnih lica “Maestraltours” doo Budva i “Palic” A.D. Subotica. Na spisku je i šest stanova u Beogradu, površine 179,56m2, 181,24m2, 115,14m2, 97,91m2 i 76,08m2, zatim dve garaže 25,65m2 i 31,75m2 i porodična stambena zgrada u Beogradu od 411m2.

Privremeno je oduzeta i garaža u Kragujevcu površine 22,67m2, zatim objekti u Kragujevcu površine 1,77ari, i 13 parcela u Sremskoj Kamenici ukupne površine oko 160 ari. Privremeno je zaplijenjeno i oko dva miliona dinara i 40.000 eura, auto Audi A6, 59.123 akcija izdavaoca “Vojvodina” A.D. Novi Sad -hotel Vojvodina Novi Sad, 68.390 akcija izdavaoca UTP “Putnik” A.D – hotel „Putnik” Novi Sad. Zaplenjeni su i restorani „Sečuan”, „Lipa” „Dunavska oaza” u Novom Sadu, bife „Venac” i dve trećine sindikalnog odmarališta u Rovinju, zatim apartman na Zlatiboru površine 56,74m2. Na Paliću su Šariću zaplienjeni hoteli “Partija” i “Prezident”, zatim “Bečki resotran”, i restoran Čantavir”.Direkcija sada vodi brigu i o 25.879.700 akcija preduzeću Mitrosrem iz Sremske Mitrovice i firmi Municipijum S D.O.O. Zaplijenjeno mu je i 100 posto udjela privrednog društva LLP Intermark entertainment group D.O.O.Pokretne stvari i inventar iz zaplijenjenih stanova, kao što su luksusni namještaj , audio i video oprema, teretane i slike i druge umjetnine prodate su ranije na aukciji kako im tokom vremena ne bi opadala vrijednost.Pored pobrojanih nepokretnosti, Šariću i njegovoj porodici oduzimana je imovina i u Crnoj Gori gdje se zbog pranja novca krivični postupak vodi protiv njegovog brata Duška. (Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku