hamburger-icon

Kliker.info

Cvijanović o Mehanizmu koordinacije : Zvizdić je zloupotrijebio sastanak u Banjaluci

Cvijanović o Mehanizmu koordinacije : Zvizdić je zloupotrijebio sastanak u Banjaluci

10 Februara
16:44 2016

zeljka_cvijanovic_1Komentarišući navode predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića o usvajanju Odluke o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH, koju je Vijeće ministara usvojio 26. januara 2016. godine, predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da ona nije usaglašena sa Vladom RS.

Nedopustivo je da predsjedavajući Vijeće ministara BiH Zvizdić kaže da je tekst Odluke o sistemu koordinacije, koju je usvojio Vijeće ministara BiH, poslao entitetskim vladama na upoznavanje. Njegov zadatak je bio ne da upozna entitetske vlade o usvojenom tekstu, već da entitetske vlade uključi u razgovore, da bi tekst, na kraju, nakon njegovog usaglašavanja, bio usvojen na svim nivoima vlasti“, istakla je Cvijanović.

Ona smatra da je predsjedavajući Vijeća ministara BiH zloupotrijebio sastanak u Banjaluci.

Na sastanku je dogovoreno da nam Kabinet predsjedavajućeg pošalje radnu verziju, a da Vlada RS da svoje komentare na njen tekst. Očigledno, on je tada od učesnika sastanka sakrio činjenicu da je Vijeće ministara Odluku već usvojio“, naglasila je predsjednica Vlade RS i dodala da će se Vlada Republike Srpske i zvanično odrediti prema tekstu Odluke, ali i prema ponašanju Vijeća ministara BiH, koji je odlučio da sam, bez uključenosti Vlade RS, kreira rješenja o stvarima u kojima ovaj entitet ima jasno izraženu ustavnu ulogu.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku