hamburger-icon

Kliker.info

Čudotvorac : Svećenik Jozo Zovko protjeran iz Međugorja?

Čudotvorac : Svećenik Jozo Zovko protjeran iz Međugorja?

24 Februara
06:30 2009

Najpoznatiji hercegovački franjevac fra Jozo Zovko godinu dana otišao je na službu na otok Badiju pokraj Korčule. Na taj nenastanjeni otočić površine četvornog kilometra otišao je uz odobrenje Hercegovačke franjevačke provincije. Kao razlozi iznenadnog odlaska navode se zdravstveno stanje i početak radova na obnovi tamošnjega franjevačkog samostana. Iz Ureda udruge Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne, koju fra Jozo Zovko vodi od dolaska na Široki Brijeg – gotovo 17 godina – doznali smo detalje o privremenom odlasku ovoga poznatog svećenika na otok Badiju. – Ovim dopisom vas želimo izvijestiti da je fra Jozo Zovko zbog zdravstvenih razloga, potrebe za odmorom i oporavkom te početka građevinskih radova na Badiji zatražio od svojih poglavara dopuštenje za boravak izvan Provincije, što mu je Uprava Provincije i odobrila. Zbog gore navedenih razloga otkazujemo sve programe planirane za tekuću godinu. Molimo sve naše koordinatore i suradnike, organizatore hodočašća u Međugorje, organizatore molitvenih susreta i seminara kao i sve međugorske centre i hodočasnike da uvaže navedeno i ne planiraju i ne traže susret s fra Jozom u ovom razdoblju – stoji u dopisu udruge Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne.

Gospine poruke        Fra Jozo Zovko bio je župnik župe Međugorje u vrijeme Gospina ukazanja 25. jula 1981. godine. Naime, tada, prema tvrdnji šestero vidjelaca, na Podbrdu u međugorskoj župi ukazala se Gospa. Ta navodna ukazanja traju i danas. Troje vidjelaca ima svakodnevna, a troje godišnja ukazanja. Inače, fra Jozo Zovko je u međuvremenu bio neumorni primatelj međugorskih hodočasnika iz cijeloga svijeta te svjetski putnik i neumorni promicatelj Gospine poruke.

Sporna ukazanja I           ako se u službenim reakcijama iz Međugorja tvrdi kako je Zovko otišao svojom voljom i zbog zdravstvenih razloga, sve su glasnije priče iz Hercegovine po kojima je taj svećenik protjeran i premješten na nenastanjeni otok mimo svoje volje. Naime, naglo su otkazani svi njegovi tekući poslovi, te se fra Jozo od Međugorja oprostio na dulje vrijeme. Podsjetimo, mjesni biskup Žanić svojedobno je oduzeo ovlasti Zovku, tog svećenika se dovodilo u kontekst sa prijevarom u Međugorju i nelogičnosti pri navodnim ukazanjima u tome mjestu, jer se Gospa, zbrojila je Crkva, ukazala više tisuća puta, a vidioci su se naglo obogatili.    (Kliker.info-Slobodna Dalmacija)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku