hamburger-icon

Kliker.info

Crnadak: Iznenađen sam Nikolićevom izjavom o Dodiku

Crnadak: Iznenađen sam Nikolićevom izjavom o Dodiku

30 Decembra
15:40 2015

CrnadakMinistar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas da je bio iznenađen izjavom predsjednika Srbije Tomislava Nikolića o planu za rušenje predsjednika RS Dodika, jer je njome, kako je ocijenio, interes Republike Srpske izjednačen sa interesima Milorada Dodika.

“Ja sam bio iznenađen kad sam čuo tu izjavu. Moja poruka kao nekoga ko u Savjetu BiH predstavlja i RS i srpski narod je da Srbija i njeni ključni funkcioneri treba da budu uz Republiku Srpsku, a ne uz bilo koju političku opciju u njoj,” rekao je Crnadak na konferenciji za štampu poslije sastanka sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

S druge strane, kako je dodao, vrlo je važno da se pošalje poruka da nijedan pojedinac nije veći i važniji od Republike Srpske, pa čak ni predsjednik, a izjadnačavanje interesa RS i intersa Dodika od strane predsednika Nikolića “nije korisno za RS.”

On je rekao da nije tačna ni ocijena da opozicija nije zajdeno sa vladajućim strukturama u RS kada su u pitanju važna pitanja.

“To smo demonstrirali i na pitanju Rezolucije o Srebrenici i na pitanju odluke Ustavnog suda o Danu Republike, ali ne možemo da budemo zajedno sa vlastima u RS na pitanjima ekonomskog uništenja RS, na pitanjima kriminala i korupcije i ako je odluka predsjednika Nikolića da ih podržava u tome to je njegovo pravo ali je i moja obaveza da to kažem,” rekao je Crnadak.

On je napomenuo da je čak i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač prije nedjelju dana u razgovoru sa predstavnicima opozicionih partija jasno rekao da ne postoji tajni plan za rušenje Republike Srpske.

Dačić je istakao da je interesovanja Srbije za RS i srpski narod u BiH prirodno.

“Vlada je zainteresovana i radi sve što može da pomogne očuvanju političke i uopšte stabilnosti BiH čuvajući istovremeno i vodeći računa o interesima srpskog naroda i RS”, rekao je on.

Zato je važno i Beograd insistira na na tome da postoji dijalog i da se razgovara o problemima rekao je on napominjući da je to najbolji način za sprečavanje nestabilnosti.

Predsjednik Nikolić je u izjavi za banjalučki RTRS izjavio je da je informisan da postoji plan za rušenje aktuelne vlasti u Republici Srpskoj kroz rušenje vlasti predsjednika Milorada Dodika, ocijenivši da se radi o personalizaciji problema kao svojevremeno u slučaju Slobodana Miloševića.

(Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku