hamburger-icon

Kliker.info

Credit car : Uhapšene tri osobe, oduzeto 45 vozila i 25 pogonskih motora

Credit car : Uhapšene tri osobe, oduzeto 45 vozila i 25 pogonskih motora

15 Marta
19:02 2009

U okviru operacije borbe protiv autokriminala u BiH "Credit car" uhapšene su tri osobe, oduzeto je 45 vozila i 24 pogonska motora, a zaplijenjena je i znaèajna kolièina auto-dijelova,

U okviru operacije borbe protiv autokriminala u BiH "Credit car" uhapšene su tri osobe, oduzeto je 45 vozila i 24 pogonska motora, a zaplijenjena je i značajna količina auto-dijelova, potvrdila je Srni savjetnik ministra bezbjednosti BiH Milada Dreca.Dreca je precizirala da je oduzeto osam vozila, za koja postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela, i 37 vozila i 24 pogonska motora nabavljenih po počinjenom carinskom prekršaju. Prema njenim riječima, po okončanju operacije "Credit car" rasvijetljena su i četiri krivična djela i izdat 41 prekršajni nalog. Dreca je objasnila da su operaciju organizovali Seki Centar i Kancelarija za saradnju sa Interpolom BiH, uz učešće Ministarstva bezbjednosti BiH, Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, Granične policije, Uprave za indirektno oporezivanje, te ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federacije BiH i policije Brčko distrikta.

Prema njenim riječima, operacija je trajala tri dana, pri čemu su dva dana razmijenjivani podaci na međunarodnom i na nivou BiH, kao i među zemljama članicama i posmatračima Seki Centra, nakon čega se pristupilo kontroli i provjeri lica, vozila, auto-salona i auto-otpada. "Na teritoriji BiH prekontrolisano je 4 327 vozila, 40 auto-otpada i dva auto-salona, a izvršena je 575 provjera osoba, 1 951 vozila u međunarodnoj i bazi podataka BiH, kao i 381 pregled vozila. Kontrole su provedene u cilju otkrivanja finansijskih prevara i lažnih prijava krađa vozila, kao i ilegalne prodaje rezervnih dijelova vozila, koja potiču iz krivičnih djela", objasnila je Dreca. Ona je najavila da će Kancelarija za saradnju sa Interpolom u saradnji sa policijskim agencijama nastaviti da radi na identifikaciji auto-dijelova pronađenih pretresom 40 auto-otpada, kao i osoba koja su se bavila tim nedozvoljenim radnjama.  (Kliker.info-Srna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku