hamburger-icon

Kliker.info

Čović kandidat HDZ-a za člana Predsjedništva BiH : ‘Nećemo se baviti drugim kandidatima’

Čović kandidat HDZ-a za člana Predsjedništva BiH : ‘Nećemo se baviti drugim kandidatima’

08 Juna
14:58 2018

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke jednoglasno je donijela odluku o kandidaturi predsjednika HDZ-a Dragana Čovića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda na ovogodišnjim predsjedničkim izborima.

Predsjedništvo HDZ-a danas je održalo 27. sjednicu u Vitezu, a na kojoj je bilo govora o pripremama za predsjedničke i parlamentarne izbore u BiH. Zvaničnici HDZ-a jednoglasno su podržali kandidaturu Čovića za člana Predsjedništva BiH.

“Dogovorili smo da moja malenkost opet bude kandidat na izborima za člana Predsjedništva BiH. Hvala kolegama na tome. Očekujem da HDZ u narednim mjesecima osigura da legitimni predstavnici budu na svim nivoima vlasti. Vjerujem da smo na to spremni”, rekao je Čović.

‘Nećemo se baviti drugim kandidatima’

Istakao je da on ne razmišlja ko će mu biti protivkandidat, ali da očekuje kako će se šest ili osam osoba kandidovati za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

“Sarajevske stranke predložile su dva ili tri kandidata. To je potpuno druga stranačka baza. To neće opterećavati našu kampanju. S te strane, nećemo se baviti drugim već prije svega hrvatskim narodom i BiH”, kazao je Čović.

On je trenutno član Predsjedništva BiH, a prema Ustavu BiH može biti biran još jedan uzastopni mandat.

Čović je izabran za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i nakon Općih izbora u oktobru 2002. godine. Na ovoj poziciji zadržao se do 2005. godine kada ga je smijenio tadašnji visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku