hamburger-icon

Kliker.info

Coca-Cola povlači dio svojih proizvoda s tržišta Hrvatske

Coca-Cola povlači dio svojih proizvoda s tržišta Hrvatske

08 Novembra
15:49 2023

Coca-Cola je potvrdila u srijedu da, prema rješenju hrvatskog Državnog inspektorata, privremeno povlači jednu seriju Coca-Cola Original Taste od pola litre u plastičnoj ambalaži, te dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 mililitara u staklenoj ambalaži.

“Prema usmenom rješenju Državnog inspektorata RH, privremeno povlačimo jednu seriju gaziranog pića Coca-Cola Original Taste od 500 ml u plastičnoj ambalaži, proizvedenog 11. oktobra 2023. s rokom trajanja do 11. aprila 2024.”, stoji u saopštenju kompanije Coca-Cola Hrvatska.

Iako, kako napominju, njihova interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, također su donijeli odluku o privremenom povlačenju dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 ml u staklenoj ambalaži do završetka službene istrage.

Riječ je o serijama proizvedenim 27. maj 2023. s rokom trajanja do februara 2024. i 22. juna 2023. s rokom trajanja do marta 2024.

“Nastavljamo sarađivati sa nadležnim tijelima i poduzimamo konkretne aktivnosti kako bismo zaštitili naše potrošače”, stoji u saopštenju iz Coca-cole Hrvatska u kojem napominju da poduzimaju korake kako bi zaštitili javno zdravlje.

Državni inspektorat (DIRH) privremeno je kompaniji Coca-Cola Hrvatska zabranio stavljanje na tržište i naredio povlačenje suspektnih proizvoda zbog sumnje da pića nakon čijeg je konzumiranja više osoba zatražilo ljekarsku pomoć nisu sigurna.

Državni inspektorat je izašao na teren nakon pojave sumnji u neispravnost pića Romerquelle i Coca cola, čiji je proizvođač kompanija Coca cola. Ističu da su izuzeli uzorke suspektnih pića, a inspekciju su obavili i u samom trgovačkom društvu u Zagrebu.

DIRH u saopštenju, između ostalog, kaže da u inspekcijskim nadzorima u prometu nisu zatekli suspektnu seriju Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml, a koju je konzumirala osoba sa zadobivenim tjelesnim ozljedama.

Nakon novih informacija o povredama prilikom konzumacije gaziranih pića, inspekcija je izašla na teren u Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je izuzela jedan uzorak Coca-Colaa, Original taste, 500 ml, iz samposlužnog aparata te još dva uzorka Coca-Cole 2l, Original taste i Zero iz maloprodajne trgovine.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku