hamburger-icon

Kliker.info

Ćiro : Ćiro: Ako bi se Meša kandidovao za selektora, istog momenta bih se vratio da spasim BH fudbal

Ćiro : Ćiro: Ako bi se Meša kandidovao za selektora, istog momenta bih se vratio da spasim BH fudbal

18 Oktobra
22:14 2010

Povodom današnjeg intervjua koji je Mehmed Baždarević dao u dnevnim novinama San, gdje je na neukusan način spomenuo bivšeg selektora Miroslava Blaževića nazvavši ga jogurtom, večeras se oglasio i sam Blažević iz Shanghaia.Podsjetimo, Mehmed Baždarević je u današnjem izdanju "San"-a bivšeg selektora naše reprezentacije, Miroslava Ćiru Blaževića uporedio sa jogurtom!

"Ćiro je sve samo ne trener u pravom smislu. On je pravio ambijent, radio je na kraće staze. Ćiro je kao jogurt, koji može trajati dan, dva i sedam dana, a onda je neupotrebljiv", kazao je Baždarević.Povodom ove izjave iz Shanghaia se za Sportin.ba javio Miroslav Blažević koji je na pitanje da li je iznenađen ovakvom izjavom bh stručnjaka, Mehmeda Baždarevića, odgovorio:

"Moram Vas ispraviti na početku, s obzirom da vam nikako ne stoji ovo stručnjaka. Ja se uopšte ne slažem sa tim jer je on u Francuskoj proglašen za najgoreg trenera u historiji francuskog fudbala, on drži rekord izgubljenih utakmica i on sebi daje za pravo da najtrofejnijem hrvatskom treneru drži lekciju. Međutim, to više govori o njemu", kazao je Blažević te nastavio:

"Čujem da se i on nekada kandidovao za selektora reprezentacije BiH, i da bi navodno to ponovo uradio. Ako on to učini, i ako bude imao ikakvog izgleda, ja bih se onda vratio istog momenta da spasim naš fudbal jer on bi ga skrahirao kao što je skrahirao sve klubove koje je vodio".

Ćiro je komentarisao tekuće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i prisjećao se nekih njegovih utakmica na klupi naše reprezentacije, a onda se ponovo dotakao Baždarevića:

"Ovdje je 1:20 iza pola noći, ja sine moj ne spavam radi Baždarevića. Mnogo me povrijedio, nije mi lako. Ne znam kako je mogao reći nešto tako, i da li posjeduje trenersku kolegijalnost. Ipak, mislim da on ne pripada ovom našem trenerskim svijetu. Ja nikada nisam kritikovao nekog kolegu jer je to nešto najgore što neko može raditi. Safetu sam davao podršku i još uvijek dajem ali ovog, ne znam kako bih ga nazvao, ne bih opet nikoga da povrijedim… Neka čitaoci to procjene, mislim da je to jedan jal, jedna zloba i tipičan primjer ljudi zbog kojih mi nikada ne možemo napraviti naše jedinstvo i krenuti naprijed".

Blaževića je upitan da prokomentariše trenutno stanje u kvalifikacijama za EP. Utakmica nema do marta kada nas očekuje dvomeč sa Rumunima koji bi mogao biti ključan baš kao i onaj Ćirin sa Belgijom.

"Ja sam to već rekao, bitno je da svi napravimo napore kako bi bili jedinstveni i da podržimo Safeta, njemu treba jedna moralna podrška i da bude sigurniji u sebe i jedno samopouzdanje koje će vrlo teško doživjeti ako mu javno ne damo podršku. I ponovo kažem, ako bi Meša trebao kojim slučajem zamjeniti Safeta ja bih odmah doletio da spasim naš fudbal", kazao je Blažević te se na kraju dotakao uspjeha njegovog prijatelja, Zlatka Kranjčara na klupi reprezentacije Crne Gore:

"Mislim da je to veliki uspjeh mog prijatelja Cice, on je dokazao da je veliki trener. To nije senzacija za malu Crnu Goru, niti za našu Republiku (kaže Ćiro vjerovatno aludirajući na bivšu Jugoslaviju), to je senzacija za čitavu fudbalsku Evropu. Zaista mu čestitam i želim mu da zadrži ovu poziciju, ako ne prvu što mi se čini nemogućim, onda neka barem bude drugi", kazao je Miroslav Ćiro Blažević za Sportin.ba. (Kliker.info-Sportin)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku