hamburger-icon

Kliker.info

Ćiro Blažević : “Te degenerike što arlauču i psuju Bosnu, a žive u njoj, ja nabijem na k****”

Ćiro Blažević : “Te degenerike što arlauču i psuju Bosnu, a žive u njoj, ja nabijem na k****”

17 Jula
23:00 2018

trenerom svih trenera, Miroslavom Blaževićem (83), najbolje je intervju raditi nakon nekog velikog sportskog događaja ili neke historijski važne utakmice.

Tada iz Ćirinih usta izlaze najbolje rečenice. Tako je bilo i ovoga puta, nakon što su se poslije velikog uspjeha Hrvatske i osvajanja drugog mjesta na Mundijalu u Rusiji, na društvenim mrežama pojavila videa u kojima pojedinci u Hercegovini vrijeđaju Bosnu i Hercegovinu.

“Te degenerike što arlauču i psuju Bosnu, a žive u njoj, ja nabijem na k****”, kazao je Ćiro Blažević u svom stilu.

Ćiro je rođen u Bosni i Hercegovini, u Travniku, ali je svoje najveće trenerske uspjehe doživio kao selektor Hrvatske i u klubovima iz “Lijepe naše”.

“Nikada ne dam na svoju Bosnu i znam da će tako biti dok sam živ”, kaže Blažević za Radiosarajevo.ba i nastavlja: “Neka se je.. oni. Valjda su svjesni da nije bilo Bosanaca da se ne bi stiglo ni do trećeg mjesta 1998. godine u Francuskoj, a ni sada do drugog mjesta u Rusiji. Hrvatska je i sada okosnicu imala u igračima koji su rođeni u Bosni i Hercegovini ili im je porijeklo iz moje Bosne”.

Naravno, Ćiro pokušava i spustiti lopticu, smiriti tenzije. 

“Idemo miriti ljude, trebamo se voljeti još više. Zar nije lijepo vidjeti kada neki sportista iz BiH čestita Hrvatskoj na uspjehu ili iz Hrvatske ode neka lijepa riječ prema moj Bosni. Isto tako i sa Srbijom je slučaj”, priča nam Blažević.

On je podvukao da je cijeli svoj život posvetio prijateljstvu među ljudima. Mi dodajemo da će Ćiro biti i ostati jedan od najvećih trenerskih stručnjaka u regionu.     

“Kunem ti se mojom mrtvom majkom Katom da nikada zlo nisam napravio nikome. Odlazim miran. Borim se sa permanentom mišlju da je moje vrijeme prošlo, da polako odlazim sa ovoga svijeta. Moji prijatelji, igrači iz moje generacije, su već odavno sahranjeni, samo sam ja živ. Život je kratak, pomozimo jedni drugima”, dodao je Blažević.

U Zagrebu je pratio meč finala. Pohvalio je igru Hrvatske, dodajući da mu nije žao što je Zlatko Dalić nadmašio njegov uspjeh od prije 20 godina.

“Dalić je zlatan momak, čestitam mu… Momci su zaslužili čestitke, igrali su hrabro”, dodao je Ćiro.

Kazali smo mu da smo u nedjelju bili u Međugorju, gdje smo se sreli sa Zdravkom Mamićem. Nakon što se nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine i Hrvatskekod nas raspitivao kako Zdravko izgleda, gdje je odsjeo, da li ima prijatelja oko sebe, kratko je, za kraj, rekao:

“Mamić, samo ću kazati jedno – učinio mi je starost nesretnom, a ja njegovu mladost sretnom. Zabio mi je nož u leđa kao niko nikada”.

(Kliker.info-RS)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku