hamburger-icon

Kliker.info

Ćiro Blažević : Safet Sušić će otići iz Sarajeva nakon prvog nesporazuma

Ćiro Blažević : Safet Sušić će otići iz Sarajeva nakon prvog nesporazuma

28 Decembra
15:58 2009

Ako vam klub tone u prosječnost i trebate dobrog trenera – uzmite Ćiru! Ako ste novinski magnat i novine ne idu najbolje, a vjerujete da bi vam tiražu mogao podići nadahnuti intervju – nazovite Ćiru. Ako ste “suhoparek” (bez love) i želite se obogatiti – kartajte s Ćirom!Zatekao sam ga u Vili Tini, kod starog prijatelja Jakova. Štefanje je i uz diskretnu glazbu u čuvenoj vili na Bukovcu čuje se samo zvuk karata. I Ćirino gunđanje: “Majku vam razbojničku…” Bit ću iskren, nikad nisam vidio takvog antitalenta za belot. I tako urednog platišu. No, zadovoljstvo nema cijene, Ćiro se upravo vratio iz Kine s potpisanim ugovorom i od 1. februara do 1. novembra na konto u Union Bank de Swiss leći će milijun nečega. Bilo čega, milijun juana, eura ili franaka, milijun je – milijun!

Kina će 14. februara ući u 4707. godinu, u godinu Tigra. No, Kina još ni ne zna da zapravo ulazi u godinu Ćire. Kao što ni Bosna nije znala da je finale svjetskog prvenstva već odigrano u Zenici, protiv Portugala! I gle apsurda, u Bosni su ga proglasili trenerom godine i otkazali mu suradnju. Čaršija je okrutna…- Toliko sam razočaran da nikad više u životu neću otići u Sarajevo – rekao je deprimirani Ćiro, koji je odbio otići na dodjelu nagrade za trenera godine jer ga je jedan portal prozvao – manipulatorom.- Odjednom mi ništa nije jasno. Kad su počeli sumnjati – treba li Ćiro ostati – istog časa sam znao da moram otići! Ne želim im dati gušt da me pljuju, makar je 90 posto raje i danas za mene. I sad su izabrali Safeta Sušića, uglađenog pariskog gospodina, koji će na izborničkom položaju  izdržati kraće nego što ja mogu biti pod vodom. Otići će nakon prvog nesporazuma…O okrutnosti čaršije Ćiro kaže:- Što više upoznajem neke ljude, sve sam uvjereniji da nisu ni zaslužili svjetsko prvenstvo. Jedva su čekali da popušimo od Portugala, a prije toga su mi pjesme pjevali… Upoznao sam ja čaršiju još u danima kad sam bio prvak Jugoslavije u skijanju. Čekali su me u Travniku s pleh-muzikom, a iza leđa su govorili: ‘Gdje će jado biti prvak, ni košulje nema, prvi je samo zato jer je Slovenac pao’. I zaključak: – Djeco, ne bojte se ni komunizma ni kapitalizma, najopasniji je – seljacizam!

Pun je dojmova o Kini: – Imam tešku hipoteku, moram biti prvi! Moja sudbina je uvijek ista, uvijek je cilj na najvišem planinskom vrhu. Predsjednik mi je rekao – što god poželite, kupit ćemo! Klub je jako bogat, imaju i dosta talentiranih mladih igrača, iako igraju naivni nogomet, moram ih uozbiljiti. Nisu taktički mudri, nemaju onu lopovštinu kao naši igrači, koji se rađaju s velikom nogometnom  maturom.Uz trenera Beseka, koji će kao asistent zarađivati 300.000 eura godišnje, pokušat će dovesti i neke igrače. Nedostaju mu playmaker i golgeter.

– Htio sam Mumleka, ali ne znam je li pametno dovoditi igrača sa 37 godina…Što bi falilo dvojcu Mumlek – Vugrinec? Uz sve ostalo, u njima vjerojatno ima i zagorskog inata prema Branku Ivankoviću, koji će biti najveći Ćirin konkurent.- Kad sam došao u Nantes, htio sam angažirati Safeta Sušića. Odustao sam jer je imao 34 godine i – pogriješio. A kada je golgeter u pitanju, što kažete na Osječanina Karla Primorca…Novu će godinu dočekati u Laussanei, u krugu obitelji, pripreme će obaviti u Hong Kongu, prvenstvo počinje 20. ožujka. Nadam se da se neće petljati u politiku, u Tibet i Dalaj-lamu jer su po tom pitanju Kinezi prilično osjetljivi. Iako sam siguran da će nešto lanuti. Na kraju kartanja u Vili Tini otkrio je:- Budem li sa svojim klubom prvak, bit ću sljedeći kineski izbornik! Kinezi su već sve učinili da se u Šangaju osjeća kao kineski car. Nabavili su prevoditelja, koji je studirao u Beogradu, a na 50. katu hotela, gdje će stanovati, ima i “svoju baštu”.(Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku