hamburger-icon

Kliker.info

Cinična zloupotreba vjerskog simbola : Sarajka tužila Branislava Dukića zbog postavljenog krsta na Zlatištu

Cinična zloupotreba vjerskog simbola : Sarajka tužila Branislava Dukića zbog postavljenog krsta na Zlatištu

23 Septembra
17:30 2014

Mostarac2Ivana Ina Mostarac, koordinator i osnivač NVO “Dječiji Pokret za Mir, Ljubav, Prijateljstvo” podnijela je krivičnu prijavu protiv predsjednika Saveza logoraša Republike Srpske Branislava Dukića zbog postavljanja krsta na Zlatištu.”Postavljanje spomen-krsta na mjestu s kojeg je godinama terorizirano Sarajevo, pri čemu je ubijeno više od 12.000 civila svih konfesija, uključujući i 1.601 dijete, u prvom redu je primitivna glorifikacija moralne perverzije i cinična zloupotreba i fašizacija jednog vjerskog simbola, a onda i kršenje međunarodnih normi” rekla je Mostarac za Avaz.

Ivana odgovornima smatra i Milorada Dodika i predsjednika PSBiH Stašu Košaraca zbog uznemiravanja, provociranja građana i grada Sarajeva, ne samo Bošnjaka muslimana nego i bosanskih katolika i provoslavaca, jevreja i Roma kao i niza naroda koji žive u ovoj državi.”Mene to kao građanina ovog grada vrijeđa, a i kao zastupnika djece koji se bori za očuvanje mira i ljubavi u Sarajevu. U ovom gradu počinjen je genocid, ubijeno je 1.601 dijete, prema tome smatram da je ovo uvreda svima koji su u ovom gradu patili za vrijeme rata, uključujući i mene koja sam ga provela ovdje” kaže Ivana Mostarac.

Mostarac naglašava da su mladi ljudi ujedinjeni, te da je pokrenula pokret u kojem je pozvala sve građane i ogranizacije da joj je pridruže i pojedinačno podignu tužbe protiv navedenih osoba.”Građani su se dogovorili da pojedinačno svi podižu tužbe protiv Dodika, Košarca i Dukića. Ovo je opomena svima nama pred predstojeće izbore. Ovaj put trebamo birati bolje, pametnije i savjesnije te da ne budemo puki posmatrači koji će ponovo gledati kako drugi upravljaju nama” poručila je Mostarac. (Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku