hamburger-icon

Kliker.info

Chanell 7 : Lažni policajci u Dubrovniku otimaju djevojke?

Chanell 7 : Lažni policajci u Dubrovniku otimaju djevojke?

09 Februara
18:34 2009
 Britt Lapthorne (21), australska turistica koja je u listopadu prošle godine pronađena mrtva u dubrovačkom zaljevu, ubijena je, a muškarac koji ju je ubio član je organizirane skupine otmičara koji napadaju žene ispred noćnog kluba Fuego, lažno im se predstavljajući kao policajci. Zaključak je to autora emisije Sunday Night, koja je prikazana na australskom Chanell 7 jučer rano ujutro po hrvatskom vremenu. Novinar  Ross Coulthart, koji je i glavni autor, kaže da su u suradnji sa svjedokinjama i profesionalnim crtačem izradili i fotorobote dvojice vođa bande.
Prvi trag na Facebooku
U prvom dijelu emisije opisuju se putovanja mlade Australke sve do Dubrovnika u koji je doputovala 15. rujna. Njezina majka Elke tada je zadnji put razgovarala s Britt. Autori emisije prikazali su i dosad nepoznatu snimku, posljednju na kojoj se Britt vidi u dućanu.Njezin otac Dale Lapthorne i danas je ogorčen zbog postupaka dubrovačke policije, koju naziva neozbiljnom i 
 djetinjastom. – Ne vjerujem u samoubojstvo, previše je voljela život. Borit ćemo se dok ne saznamo što se dogodilo – rekao je Dale Lapthorne. Drugi dio emisije Sunday Night bavi se novinarskom istragom slučaja. Naime, Ross Coulthart je putem Facebooka stupio u kontakt s trima djevojkama – dvjema Australkama i jednom iz New Yorka. Amber je, kako je ispričala, nakon zabave u Fuegu krenula prema Gružu i cruiseru kojim je doputovala. Ondje ju je presreo muškarac i pokušao je napasti, ali se u jednom trenutku pojavio tamni kombi iz kojeg je istrčala grupa mladića koja ga je vičući otjerala. Zatim su zvali Amber da s njima kombijem dođe u postaju, no njoj je sve skupa bilo veoma sumnjivo – jer se očitog vođe grupe sjetila iz Fuega – i pobjegla je.

Njujorčanka Jennifer imala je još dramatičnije iskustvo. Ispred Fuega prišla su joj dvojica muškaraca i počela joj se nabacivati. Jedan je pokazao nešto nalik na policijsku značku i počeo joj govoriti da je uhićena. U pomoć su joj pritekli ostali gosti kluba i napadači su se povukli.

Iskočila iz jurećeg auta           
 Australka Kate, koja danas živi u Velikoj Britaniji, također je nakon zabave u Fuegu lakomisleno prihvatila vožnju dvojice nepoznatih muškaraca. – Skrenuli smo na kameni put, sve je bilo potpuno pusto. Bila sam prestravljena, ali sam uspjela iskočiti iz automobila u vožnji, kaže Kate. Coulthart je od sve tri napadnute djevojke zatražio opise napadača iz Fuega, a kako se poklapaju, uskoro je izrađen i fotorobot.

Dubrovčani ogorčeni                  Anto Zidić iz PU dubrovačko-neretvanske rekao je autorima da nemaju zabilježen nijedan napad na djevojke u Dubrovniku, a kad su mu predočili prijave i nalaze Hitne pomoći – na ponovljeno pitanje ipak je rekao da su imali dva pokušaja, i to su upravo slučajevi Jennifer i Kate, a potvrdio je i da su se napadači predstavljali kao policajci. Dubrovački građani ogorčeni su emisijom, a dogradonačelnik  Antun Kisić spominjanje bandi nazvao je sramotnim novinarskim žutilom i zlonamjernim širenjem  dezinformacija.Vlasnik kluba Fuego, Vinko Cosmai kaže kako je odlučio ne tužiti Channel 7, ali je poslao pismo autorima emisije u kojem je napisao kako je šteta što Tito nije imao tako pristrane novinare. Jugoslavija, tvrdi u pismu, tada nikad ne bi propala.- Roditelji Britt očito imaju utjecaja da u australske medije proguraju svoju verziju događaja- kaže ljutiti Cosmai. Turistički djelatnici smatraju da im ovakva negativna reklama neće naškoditi u poslu. 

Sokolar :Istraga o Britt Lapthorne je još otvorena   
 U povodu emisije australskog Channela 7, jučer se oglasio načelnik PU dubrovačko-neretvanske, Zlatko Sokolar. – U vezi emisije o pokojnoj Britt Lapthorne na australskoj televiziji ovim putem ponovno želimo izvijestiti javnost da je, kao što smo se već višekratno očitovali, za nas slučaj smrti Britt Lapthorne i dalje otvoren. Suradnja s Interpolom, kao i bilateralna suradnja s policijama pojedinih država, i dalje se nastavlja. Dosad smo provjeravali baš svaku dobivenu obavijest ili informaciju kako bi se razriješile sve okolnosti smrti pokojne Britt te ćemo i dalje nastaviti s našim radom – poručio je načelnik Sokolar.   (Kliker.info-Jutarnji list)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku