hamburger-icon

Kliker.info

Čekajući početak velike racije : Američki gradovi ne žele sudjelovati u protjerivanju imigranata

Čekajući početak velike racije : Američki gradovi ne žele sudjelovati u protjerivanju imigranata

22 Juna
16:48 2019

Američki gradovi koji očekuju val racija protiv imigranata kako bi se deportiralo nedavno pristigle obitelji koje u zemlji borave ilegalno objavili su da neće surađivati sa saveznim vlastima u tome.

U razgovoru s novinarima ove sedmice , Mark Morgan, vršilac j dužnosti direktora Američke imigracijske i carinske službe (ICE), rekao je da će meta akcije njegove agencije biti obitelji koje su dobile nalog imigracijskog suda da moraju otići.

The Washington Post je u petak objavio da bi operacija trebala početi u nedjelju i obuhvatiti do 2000 porodica  koje su dobile naloge za deportaciju u deset američkih gradova, uključujući Houston, Chicago, Miami i Los Angeles.

Chicago onemogućio pristup podacima gradske policije

Glasnogovornik ICE-a nije želio vijest komentirati, kazavši da neće objavljivati pojedinosti dok operacija ne bude završena.

Gradonačelnica Chicaga Lori Lightfoot kazala je da je ICE-u onemogućila pristup bazama podataka gradske policije zbog najave te akcije.

Policija Los Angelesa također je na Twitteru objavila da neće sudjelovati niti pomagati u toj akciji.

Gradonačelnik Houstona Sylvester Turner istaknuo je u priopćenju “bogat kulturni doprinos” imigranata u gradu i poručio: “Grad ne pokušava raditi posao ICE-a, niti ga ne pokušava omesti”.

S tim u vezi, guverner Teksasa najavio je da će na granici rasporediti 1000 pripadnika Nacionalne garde ustvrdivši da je u zadnje tri sedmice  uhapšeno više od 45.000 ljudi zbog ilegalnog prelaska granice.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku