hamburger-icon

Kliker.info

Čedomir Jovanović u Sarajevu: Moja Srbija je uvijek stradala kada je stradala Bosna

Čedomir Jovanović u Sarajevu: Moja Srbija je uvijek stradala kada je stradala Bosna

05 Oktobra
16:35 2018
Predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović posjetio je glavni grad BiH posljednjeg dana predizborne kampanje i pružio podršku predsjedniku Demokratske Fronte Željku Komšiću.

Na pitanje zašto podržava Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, Jovanović je kazao da bi u svakom normalnom društvu takvom čovjeku kao što je Komšić dolazili da ga pitaju šta da rade dalje. s obzirom da je već bio na toj funkciji.

“Ima i DF i GS svoje stranačke politike i programe. Da je ovo normalno vrijeme ja bi se bavio mojim LDP-om, a pratio vaše izbore kako se to radi u normalnim vremenima”, rekao je Jovanović kazavši kako to mora uraditi jer se ovdje vode unutarstranački ratovi, prenosi Klix.ba.

“Ono što simbolizira mene i Željka je svetinja, a to je očuvanje mira u Bosni. Mir koji imamo treba da čuvamo sada. Sada se on brani, a ne u nekom ratu”, kazao je Jovanović i dodao kako zvanična Srbija favorizira Milorada Dodika i da se na taj način direktno miješa u izborni proces naše države.

Jovanović je danas prošetao ulicama Sarajevo. Zajednom s njim su bili Željko Komšić, te Emir Suljagić, Nihad Čolpa, Reuf Bajrović, Milan Dunović i Muhamed Fazlagić.

“Ono čega sam ja svjestan jeste da Srbija nema snagu da nosi i Kosovo i Republiku Srpsku i pod velikim je pritiskom jer pokušava da nađe rješenje s Prištinom. Dominantno uvjerenje je da treba nastaviti po starom ali u takvom odnosu nestajemo i propadamo, i šta vam je nesretnija i nestabilnija Srbija, to vam je Bosna ugroženija”, rekao je Jovanović naglašavajući da on ovdje nije došao da bi se takmičio s Aleksandrom Vučićemveć da gradi mir.

“Ono što znam jeste da znam kad god je mirna Bosna, da je mirna i Srbija. Moja Srbija je uvijek stradala kada je stradala Bosna. Možda to tako nije izgledalo 1995. godine, ali 1999. godine su ljudi mogli da razumiju o čemu sam ja govorio kad su vidjeli one kolone koje su opet špartale Beogrdom i Srbijom u nesreći u kojoj nas je ubila Miloševiećeva luda politika”, kazao je Jovanović.

Jovanović je prokomentirao i tvrdnje Komšićevih političkih protivnika, da Komšić na osnovu bošnjačkih glasova sebi želi obezbijediti mjesto u Predsjedništvu BiH.

“Kakav populizam u tome što u Bosni, koja je ovako krvava i nesretna pokušava da vodi građansku politiku. Zašto što su Bošnjaci ti koji glasaju za njega, zato što su najviše svjesni jer su najveću cijenu tog ludila iz devedesetih oni platili”, kazao je Jovanović i dodao kako nema potrebu braniti Komšića jer je on ovaj narod, svojom politikom, želi zaštiti od svakog zla.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku