hamburger-icon

Kliker.info

Čampara (ne)će rušiti Vladu KS:Nek KCUS preuzme izolatorij, na Ismetovoj sam strani !? (Video)

Čampara (ne)će rušiti Vladu KS:Nek KCUS preuzme izolatorij, na Ismetovoj sam strani !? (Video)

23 Augusta
03:48 2020

Ministar unutrašnjih poslova FBiH i zastupnik u Skupštini KS Aljoša Čampara nije ni negirao ni potvrdio da će biti glas za smjenu aktuelne Vlade KS ukoliko se pokrene taj proces.

Gostujući u Bosanskom vjestniku na Face TV Čampara je kazao kad se pokrene inicijativa za smjenu onda će vidjeti kako će postupiti.

“Bit ću na strani pravde i naroda jer ja sam ipak dobio skoro 11.000 glasova, nakon nosioca liste to je najviše od 750 kandidata SDA koji su bili na listama i ja imam odgovornost prema građanima i ne želim hodati pognute glave i da u mene neko upire prstom”, kazao je Čampara.

On je kazao da je bila ishitrena odluka o hitnoj sjednici Skupštine KS koja je prekinuta bez da su imenovane nove ministrice ali i bez sigurnosti koalicionih partnera (SDA, SBB, DF) da bi ta imenovanja prošla.

Istakao je da nije dobro što nema ministra zdravstva KS koji bi trebao donijeti značajne odluke kao što je pitanje izolatorija, njegovog upravljanja, puta pacijenta.

“Umjesto da je KS lider mi jedini nemamo jasan put pacijenta i imamo stalnu svađu Opće bolnice i KCUS-a i to nije dobro”, kazao je Čampara.

Dodao je da ako KCUS smatra da privremeni izolatorij u Studentskom domu Bjelave ima potrebne uslove za smještaj pacijenata onda neka i preuzme upravljanje.

Kada je riječ o migrantskoj krizi Čampara je kazao da je u svakodnevnoj komunikaciji sa komesarom policije u USK Mujom Koričićem kojem je nudio ispomoć kako bi se policijski službenici u USK malo odmorili. Izvjesno je da će određeni broj policijskih službenika Federalne uprave policije biti upućen kao ispomoć kolegama u USK.

On je dodao da Graničnoj policiji BiH nedostaje ljudi i da je to jedan od problema koji bi trebalo riješiti.

(Kliker.info-NAP)

 

Podijeli

Jedan komentar

  1. Kašif
    Kašif 23 Augusta, 05:30

    Krizni štab mora da preuzme posao oko izolatorija a ne bolnice. Bolnice postupaju kako im naredi vlasnik/vlast.Tako će vlast biti vlasnik i izolatorija. Vlast ne može podržati jednog direktora protiv drugog nego mora narediti obojici. Vlast snosi odgovornost zato što ne naređuje a mora. Znači da vlast nečinjenjem uzrokovanoj štetne posljedice koje nastaju a ne bi nastale da se radi što pravila struke nalažu. Zato se priželjkuje proširenje koalicije da se na nekoga prevali odgovornost zbog nečinjenja SDA.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku