hamburger-icon

Kliker.info

Brutalna likvidacija policajaca u New Yorku šokirala Ameriku (Video)

Brutalna likvidacija policajaca u New Yorku šokirala Ameriku (Video)

21 Decembra
07:34 2014
shot11Dva  njujorška policajca,  Wenjian Liu i Rafael Ramos, ubijena su u rano subotnje poslijepodne u Brooklynu, a smrt ih je zatekla nenadano,i to u vrijeme  dok su sjedili u svom  službenom automobilu,  tokom prekovremenog dežurstva zbog povećanog  nasilja u  pomenutom dijelu najvećeg američkogv grada. Prema riječima Billa Brattona,  komesara policije u New Yorku,ubica je 28-godišnji Ismaail Brinsley,  koji je policajcima prišao s leđa, brutalno ih likvidirao, a potom pobjegao u podzemnu željeznicu gdje je  sebi oduzeo život.
Kako navodi Huffington Post  policijski izvori kažu da je  ubica navodno bio član Baltimorske bande  zvane “Black Guerilla Family “, i da je  svoj krvavi pohod najavio na društvenim mrežama .Na Instagramu je između ostalog postavio poruku da želi osvetu za smrt  Michaela Browna i Erica Gardnera. Brown  je  podsjetimo, ljetos ubijen od strane policije u predgrađu St. Louisa Fergusonu, dok je Gardner,  podlegao povredama prilikom  brutalnog hapšenja u New Yorku.
Jedan od lidera Pokreta za građanska prava, sveštenik  Al Sharpton je  u svom reagovanju povodom  brutalnog ubistva policajaca u New Yorku,  osudio i odbacio,  ovakvu  upotrebu  imena Erica Gardnera i Michaela Browna i njihovo dovođenje u vezu  sa  bilo kakvim nasiljem,  pošto, kako kaže , to  ne pomaže traženju pravde u pomenutim slučajevima.  Reagovao je, i to poprilično burno, i predsjednik policijskog sindikata New Yorka  Pat Lynch , koji je u obraćanju okupljenim policajcima rekao da krvi njihovih ubijenih kolega ima i na rukama gradonačelnika grada Billa de Blasija te svih onih, koji, kako kaže, pod krinkom protesta, prizivaju nasilje  na ulicama širom SAD.
(Kliker.info)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku